Η Bild για τον Χαρδούβελη

«350.000 ευρώ μετέφερε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας σε φορολογικό παράδεισο» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Bild, που αναφέρεται στην αποκάλυψη της Realnews για τον Γκίκα Χαρδούβελη.

«Εδώ και χρόνια υπάρχει ο φόβος στην Ελλάδα, για επιστροφή της χώρας στο παλαιότερο νόμισμα, τη δραχμή. Και δεν είναι μόνο οι πλούσιοι και οι διάσημοι που δεν δείχνουν εμπιστοσύνη στο κράτος τους. Ακόμα και οι πολιτικοί δίνουν το κακό παράδειγμα…» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα και συνεχίζει:

«Η μητέρα του πρώην Έλληνα Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, μετέφερε στο χρήματα εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα το ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ, στην Ελβετία -ένα θέμα με το οποίο ο γιος της, δεν θέλει να έχει καμία σχέση» τονίζει η Bild στο δημοσίευμά της και συμπληρώνει: «Ωστόσο και ο Γκίκας Χαρδούβελης έπραξε το ίδιο. Ο τότε καθηγητής Οικονομίας είχε μεταφέρει στο εξωτερικό το 2012, δύο χρόνια πριν αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, 350.000 ευρώ».

«Εκείνο το διάστημα» όπως σημειώνει η εφημερίδα, «o κ. Χαρδούβελης ήταν σύμβουλος επί των οικονομικών θεμάτων του πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Λουκά Παπαδήμου».

Η Bild επισημαίνει ότι συνολικά 38 Έλληνες πολιτικοί φέρονται έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό, επικαλούμενη λίστα που δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα. Ανάμεσα στα ονόματα πολιτικών που αναφέρει η γερμανική εφημερίδα είναι όπως γράφει «και υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Γ. Σταθάκης, η Ν. Βαλαβάνη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης».

Διαβάστε επίσης:

Στο στόχαστρο της Bild ο Βαρουφάκης. Συνεχίζουν τις απαξιωτικές αναφορές

The Nation – Η Ελλάδα ορθώνει το ανάστημά της

Spiegel: Ευρωπαϊκή οργή έναντι της Ελλάδας

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ