Ντομπρόβσκις: Δεν αναμένεται απόφαση στο σημερινό Eurogroup

Δεν αναμένεται καμία απόφαση στο σημερινό Eurogroup υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις. «Μία επιστολή εδώ, μία επιστολή εκεί δεν πρόκειται να αλλάξει τα πράγματα και πολύ», είπε με νόημα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα FAZ.

Τόνισε ακόμη τόνισε πως οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να ψηφιστούν από το ελληνικό κοινοβούλιο και κατόπιν θα ξεκινήσει η εφαρμογή τους. Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν επανέλαβε ότι εάν δεν υπάρξει εκπλήρωση των δεσμεύσεων της Ελλάδας, δεν πρόκειται να γίνει εκταμίευση κεφαλαίων.

«Προφανώς η κυβέρνηση στην Αθήνα κατανοεί διαφορετικά το πρόβλημα, σε σχέση με το πως το κατανοούμε εμείς», σημείωσε.

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, θεωρεί «χρήσιμη» τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που έλαβε από τον Γιάνη Βαρουφάκη την Παρασκευή. Ωστόσο, όπως τονίζεται στην επιστολή-απάντηση του επικεφαλής του Eurogroup, την οποία επικαλείται το Reuters, οι προτάσεις αυτές θα πρέπει να συζητηθούν περαιτέρω με τους θεσμούς.

Το Reuters δημοσίευσε την επιστολή του Ντάισελμπλουμ, τονίζοντας πως ο χρόνος πιέζει την Ελλάδα, «η οποία κινδυνεύει να ξεμείνει από ρευστότητα στο τέλος του μήνα». «Αυτό το έγγραφο θα είναι χρήσιμο κατά τη διαδικασία προσδιορισμού της πρώτης λίστας μεταρρυθμιστικών μέτρων», ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup, καθιστώντας σαφές πως οι προτάσεις που περιγράφονται στην επιστολή «θα πρέπει, ως εκ τούτου, να συζητηθούν περαιτέρω με τους θεσμούς». «Επιτρέψτε μου επίσης να διευκρινίσω ότι κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αξιολόγησης, οι θεσμοί θα πρέπει να αποκτήσουν μια ευρεία εικόνα που να καλύπτει όλους τους τομείς πολιτικής. Έχουμε συμφωνήσει ότι οι συζητήσεις με τους θεσμούς θα λάβουν χώρα στις Βρυξέλλες και ότι οι τεχνικής φύσης εργασίες για την υποστήριξη αυτής της διαδικασίας θα γίνει στην Αθήνα», σημείωσε.

Όπως ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο, οι παραπάνω αναφορές του κ. Ντάισελμπλουμ αφορούν τα σχέδια της νέας ελληνικής κυβέρνησης να αντικαταστήσει ορισμένα από τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης που συμφωνήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση με διαφορετικές μεταρρυθμίσεις.

Επίσης, σύμφωνα με το euractiv.gr, ο κ. Ντάισελμπλουμ στην επιστολή του ενθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση να εργαστεί σε στενή συνεργασία με τους θεσμούς, «με σκοπό να επιτευχθεί μια γρήγορη και επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Διαβάστε επίσης:

Ολόκληρη η επιστολή Ντάισελμπλουμ στον Βαρουφάκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ