Νέα πρόκληση της Bild: “Ο Βαρουφάκης πρέπει να ξεβρακωθεί”

«Το ρολόι της χρεοκοπίας χτυπά» είναι ο τίτλος νέου προκλητικού δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Bild, ενόψει του σημερινού Eurogroup.

Η Bild εξαπολύει επίθεση εναντίον του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, αναφέροντας ότι «πρέπει να ξεβρακωθεί και να εξηγήσει στους Ευρωπαίους ομολόγους του το νέο μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησής του», και προσθέτει:

«Μόνο αν οι υπουργοί Οικονομικών μείνουν ικανοποιημένοι και σηκώσουν επιδοκιμαστικά τον αντίχειρά τους, θα δοθεί χρηματική βοήθεια στον εταίρο τους».

Η γερμανική εφημερίδα, σημειώνει μεταξύ άλλων, ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα προσπαθεί να εξοικονομήσει ρευστότητα με διάφορα τρικ».

«Πόσος χρόνος μένει στους Έλληνες;» διερωτάται στη συνέχεια η Bild για να απαντήσει στη συνέχεια: «Ρευστό στην Αθήνα δεν υπάρχει πλέον. Η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει τις διεθνείς της υποχρεώσεις που στο τέλος Μαρτίου θα φτάνουν στα 6,85 δισ ευρώ. Οι εταίροι έχουν δώσει στη νέα κυβέρνηση χρόνο έως το τέλος Απριλίου προκειμένου να εφαρμόσει όσα έχει δεσμευθεί. Η εφαρμογή αυτών των δεσμεύσεων θα ελεγχθεί από την ΕΚΤ, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Από εκείνη την στιγμή έως το τέλος Ιουνίου η Ελλάδα πρέπει να διαπραγματευθεί ένα νέο πακέτο».

Διαβάστε επίσης:

Bild: Κορυφαίο στέλεχος της Μέρκελ προτείνει Grexit

«Ένα Grexit θα επιταχύνει τη διάλυση της Ευρωζώνης»

FAZ: Ο Βαρουφάκης θα βιώσει άλλη μία απογοήτευση

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ