Λιβύη- Αγνοούνται 10 ξένοι εργαζόμενοι μετά από έκρηξη

Περίπου 10 ξένοι εργαζόμενοι στον πετρελαϊκό τομέα της Λιβύης αγνοούνται μετά την προ ημερών βομβιστική επίθεση ισλαμιστών στο πεδίο εξόρυξης πετρελαίου Αλ Γκχανί και υπάρχει πιθανότητα να έχουν πιαστεί όμηροι σύμφωνα με δηλώσεις Λίβυων και Τσέχων αξιωματούχων. «Εξετάζουμε την πιθανότητα της απαγωγής» είπε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο υπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας, Λιούμπομιρ Ζαοράλεκ

Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος είπε επίσης, ότι μεταξύ των αγνοουμένων περιλαμβάνονται, ένας Τσέχος, ένας Αυστριακός, ενώ οι υπόλοιποι είναι από το Μπανγκλαντές και τις Φιλιππίνες, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο Τσέχος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι αν και δεν υπήρξε καμία επαφή με κάποια οργάνωση, η οποία να έχει αναλάβει την ευθύνη, θεωρεί ότι ο Τσέχος πολίτης δεν σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Από την πλευρά της η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Λιβύης, ανέφερε ότι τουλάχιστον επτά αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων ένας Αυστριακός, ένας Τσέχος, τέσσερις Φιλιππινέζοι και ένας υπήκοος αφρικανικής χώρας αγνοούνται, μετά την επίθεση κατά της πετρελαιοπηγής Αλ-Γκχάνι.

Στη Βιέννη, ο εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε ότι ένας 39χρονος Αυστριακός, που εργαζόταν για μια εταιρεία διαχείρισης κοιτασμάτων πετρελαίου αγνοείται, μετά την επίθεση στη Λιβύη, λέει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να δώσει το όνομα του αγνοούμενου ή την επωνυμία της εταιρείας.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Λιβύης, όπως ανακοίνωσαν από την Παρασκευή ανέκτησαν τον έλεγχο των κοιτασμάτων πετρελαίου εκδιώκοντας τους ισλαμιστές μαχητές που επιτέθηκαν στις εγκαταστάσεις, σκοτώνοντας 11 φρουρούς.

Οι ξένοι υπήκοοι γίνονται όλο και συχνότερα στόχος επιθέσεων στη Λιβύη, όπου οι δύο αντίπαλες κυβερνήσεις μάχονται για τον έλεγχο της εξουσίας και ενώ ισλαμιστές εξτρεμιστές έχουν αναπτυχθεί εκμεταλλευόμενοι το χάος που ακολούθησε την πτώση του Μουαμάρ Καντάφι πριν από τέσσερα χρόνια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ