“Ξηλώνω τη ρατσιστική αστυνομία του Φέργκιουσον”

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Έρικ Χόλντερ, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να «ξηλώσει» την αστυνομία του Φέργκιουσον δύο ημέρες μετά τη δημοσίευση μιας καταδικαστικής έκθεσης για ρατσισμό και για τις συστηματικές διακρίσεις εναντίον των μαύρων.

Όπως ανακοίνωσε επίσης η αμερικανική δικαιοσύνη μέσω της έρευνας, ανακαλύφθηκαν ρατσιστικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποδεικνύουν τις πολλαπλές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν από την αστυνομία της πόλης στο Μιζούρι όπου ο λευκός αστυνομικός Ντάρεν Γουίλσον, δολοφόνησε τον Αύγουστο του 2014 τον άοπλο έφηβο αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλες τις εξουσίες, όλη μας την ισχύ για να εξασφαλιστεί ότι η κατάσταση αλλάζει εκεί. Θέλω να πω ότι θα γίνουν τα πάντα για να ολοκληρωθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές» είπε ο Έρικ Χόλντερ. Ερωτηθείς για την πιθανότητα ενδεχόμενου ξηλώματος της αστυνομίας του Φέργκιουσον, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε: «Αν χρειαστεί, είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε επίσης ότι “σοκαρίστηκε” από τα ευρήματα της ομοσπονδιακής έρευνας που ακολούθησε την δολοφονία του νεαρού αφροαμερικανού και τις ταραχές σε πολλές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Νωρίτερα και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα είχε αναφέρει ότι επικρατεί η αίσθηση ότι ο ρατσισμός στην αστυνομία του Φέργκιουσον «δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση».

Δείτε επίσης:

Ομπάμα: Ο ρατσισμός της αστυνομίας στο Φέργκιουσον δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό

Φέργκιουσον- “Καμπάνες” κατά αστυνομικών για ρατσισμό

Τα ρατσιστικά email της αστυνομίας του Φέργκιουσον – ΒΙΝΤΕΟ

ΣΟΚ – Αστυνομικοί σκοτώνουν άστεγο στο Λος Άντζελες – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ