Τόσα έχει εισπράξει η Γερμανία από την Ελλάδα μόνο από τόκους

Σύμφωνα με στοιχεία του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, η Γερμανία έχει εισπράξει από το 2010 συνολικά 360 εκατ. τόκους από την Ελλάδα.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση του υπουργείου σε ερώτηση του κόμματος της γερμανικής αριστεράς, αναφέρει σήμερα σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα του Ντίσελντορφ «Rheinischen Post».

«Η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW κατέβαλε στο ομοσπονδιακό ταμείο εισπραχθέντες τόκους ύψους 360 εκατ. ευρώ μεταξύ 2010 και 2014» αναφέρει η εφημερίδα από το κείμενο που έχει στα χέρια της. «Για τα επόμενα χρόνια η γερμανική κυβέρνηση αναμένει ασήμαντα ποσά για τον γερμανικό προϋπολογισμό ύψους 20 εκατ. ευρώ ετησίως».

Η 20σέλιδη απάντηση στον κατάλογο των ερωτημάτων που υπέβαλλε η κοινοβουλευτική ομάδα της γερμανικής αριστεράς, περιέχει ένα πλήθος από στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν την διαδικασία οικονομικής συρρίκνωσης στην Ελλάδα κατά τα παρελθόντα έτη.

Ετσι ο όγκος των μη εξυπηρετουμένων δανείων μεταξύ 2012 και 2014 αυξήθηκε από 46 σε 78 δις ευρώ. Ο αριστερός πολιτικός Αντρέι Χούνκο αξιολογεί το γεγονός αυτό ως απόδειξη ότι η πολιτική της κρίσης της Ε.Ε. «έχει αποτύχει  παταγωδώς».

Πηγή: enikonomia.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ