Συνελήφθη ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας

Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ουκρανίας, Γιούρι Κολομπόφ, μετά από διεθνές ένταλμα της Ιντερπόλ με την κατηγορία της υπεξαίρεσης και άλλων οικονομικών ατασθαλιών. Ο Ουκρανός πρώην υπουργός Οικονομικών, τον οποίο οι διωκτικές αρχές αναζητούσαν από τον Αύγουστο του 2014, συνελήφθη σε ένα διαμέρισμα στο τουριστικό θέρετρο Αλτέα, στην ανατολική ακτή της Ισπανίας.

Ο Κολομπόφ που ήταν κυβερνητικό στέλεχος της κυβέρνησης του πρώην προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος ανατράπηκε τον περασμένο Φεβρουάριο μετά από την λαϊκή εξέγερση στην Ουκρανία, είχε εντοπιστεί από τις αστυνομικές αρχές στο πολυτελές Altea Hills στις ακτές της Μεσογείου, όπως γράφει η εφημερίδα ABC.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ιντερπόλ είχε συμπεριλάβει τον Κολομπόφ, τον Γιανουκόβιτς και ένα άλλο πρώην μέλος της κυβέρνησης, στη διεθνή λίστα των καταζητούμενων Ουκρανών πρώην αξιωματούχων, κατόπιν αιτήματος του Κιέβου με την κατηγορία της υπεξαίρεσης και των οικονομικές ατασθαλιών.

Ο Ουκρανός πρώην υπουργός Οικονομικών, θα οδηγηθεί ενώπιον δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας για ανάκριση και ο δικαστής θα αποφασίσει εάν, θα προχωρήσει στην έκδοσή του στην Ουκρανία, σημειώνει η εφημερίδα ABC. Το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για τη σύλληψη του καταζητούμενου Ουκρανού πολιτικού. Ο φιλορώσος πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ζει στη Ρωσία μετά την ανατροπή του τον Φεβρουάριο του 2014.

 

Διαβάστε επίσης:

Ντονέτσκ-32 οι νεκροί από την έκρηξη

Σνόουντεν: Θα ήθελα να επιστρέψω στις ΗΠΑ, όμως…

Δολοφόνησαν 9χρονο ως υποστηρικτή της ISIS

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ