“Ο Βαρουφάκης πρέπει να παρουσιάσει έργο”

«Ο Βαρουφάκης πρέπει να παρουσιάσει έργο», σημειώνει σε άρθρο γνώμης η Die Welt, σχολιάζοντας ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών «αρέσκεται στην αντιπαράθεση και μιλάει πολύ –μεταξύ άλλων και επειδή πιστεύει ότι γνωρίζει πολλά πράγματα καλύτερα».

Ο αρθρογράφος παρατηρεί ότι «η ταπεινοφροσύνη δεν ανήκει στα χαρακτηριστικά του Βαρουφάκη», υπογραμμίζοντας ότι η στάση του έναντι των συναδέλφων του στο Eurogroup «προκαλεί στο μεταξύ εκνευρισμό».

Όπως σημειώνεται, «θα πρέπει να σταματήσει να δίνει διαρκώς συνεντεύξεις, παίζοντας το ρόλο του επιστάτη των Ευρωπαίων εταίρων. Αντ’ αυτού πρέπει να παρουσιάσει αυτά για τα οποία είναι υπεύθυνος: Αριθμούς, γεγονότα, μεταρρυθμιστικές προτάσεις.

Ο Βαρουφάκης θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι πλέον ο διάσημος καθηγητής ενός πανεπιστημίου, αλλά ένας πολιτικός με βαρύ φορτίο».

Η εφημερίδα του Βερολίνου σημειώνει σε ρεπορτάζ στις οικονομικές τις σελίδες ότι «οι χρηματαγορές δεν έχουν εμπιστοσύνη στις υποσχέσεις της Ελλάδας».

Όπως συμπληρώνεται, «παρά τη συμφωνία με τους εταίρους, περισσότερα από ένα στα τρία χρηματιστηριακά στελέχη αναμένουν ένα Grexit.

Η διάσπαση της ευρωζώνης είναι πιθανότερη. Η εκτίμηση ότι τουλάχιστον μία χώρα θα εγκαταλείψει τους επόμενους 12 μήνες το ευρώ εκτοξεύθηκε από 24% σε 38%».

Πηγή: enikonomia.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ