Προσοχή στις πτήσεις για Γαλλία

Η εναέρια κυκλοφορία αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα σήμερα στη Γαλλία, με ματαιώσεις περίπου του 40% των πτήσεων στο αεροδρόμιο Ορλί στο Παρίσι, κατά την δεύτερη ημέρα της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, όπως έγινε γνωστό από πηγή του αεροδρομίου.

Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC) ζήτησε αρχικά από τις αεροπορικές εταιρείες, να ακυρώσουν το 20% των πτήσεών τους που αναχωρούν και φθάνουν στο Ορλί, λόγω της έκκλησης για απεργία από τα τρία συνδικάτα των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Η ίδια πηγή ανέφερε το μεσημέρι ότι ζητήθηκε από τις εταιρείες να ακυρώσουν 20% επιπλέον πτήσεις, ανεβάζοντας στο 40% το συνολικό αριθμό των πτήσεων που ακυρώθηκαν.

Συνολικά 240 πτήσεις που αναχωρούν και φθάνουν στο παρισινό αεροδρόμιο θα πρέπει να ακυρωθούν σήμερα, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της DGAC, η οποία καλεί τους επιβάτες να επικοινωνήσουν με τις αεροπορικές εταιρείες τους. Η απεργία προκάλεσε τη Δευτέρα την ακύρωση πάνω από εκατό πτήσεων, καθυστερήσεις μέχρι και τρεις ώρες και το κλείσιμο πολλών μικρότερων αερολιμένων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ