“Ρατσιστική και απεχθής η εικόνα των “άπληστων Ελλήνων”

Δριμεία κριτική στην Bild με αφορμή την εκστρατεία που ξεκίνησε τις τελευταίες ημέρες κατά της Ελλάδας ασκεί ο Γερμανός βουλευτής των Πρασίνων και πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Γιούργκεν Τριτίν.

Όπως είπε την Κυριακή σε συνέντευξή του προς τη Γερμανική Ραδιοφωνία DLF:

«Με μοχλό την εφημερίδα Bild του Κάι Ντίκμαν δημιουργείται η εικόνα του ‘άπληστου Έλληνα’. Αυτό είναι βαθύτατα ρατσιστικό και απεχθές. Που έγκειται η απληστία όταν ένα εκατομμύριο Ελληνίδες και Έλληνες δεν έχουν ασφάλεια υγείας; Το θέμα μας είναι διαφορετικό. Το θέμα είναι ότι προφανώς η πολιτική της εξυγίανσης, έτσι όπως την φαντάστηκε η κυρία Μέρκελ, έχει αποτύχει στις χώρες της νότιας Ευρώπης. Με άλλα λόγια: οι περικοπές δαπανών που δεν συνοδεύονται παράλληλα από επενδύσεις και ανάπτυξη οδηγούν τις οικονομίες στην εξαθλίωση».

Χρειαζόμαστε μια «πολιτική έξυπνων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων»

Αυτός είναι ο λόγος, σύμφωνα με τον ίδιο, που ο κ. Ραχόι δεν έχει καμία απολύτως πιθανότητα επανεκλογής στην Ισπανία και όπου αναμένεται επικράτηση του Podemos ενώ και στην Πορτογαλία η συντηρητική κυβέρνηση αναμένεται να χάσει τις εκλογές.

«Στην Ευρώπη έχουμε την εξής κατάσταση, η πολιτική της λιτότητας θα πρέπει να αντικατασταθεί από μια πολιτική έξυπνων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων η οποία θα συνοδεύεται από πραγματικές επενδύσεις. Γι αυτό όμως θα πρέπει να επενδυθούν χρήματα και αυτό συνεχίζει να σκοντάφτει στην αρνητική στάση της Γερμανίας».

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Στρατούλης: Δεν θα καταργηθούν όλες οι πρόωρες συντάξεις

Κόλαφος το υπόμνημα του ΔΝΤ για τη φοροδιαφυγή και τα έσοδα

Reuters: Η Ελλάδα και το ευρωπαϊκό QE στο επίκεντρο αυτής της εβδομάδας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ