Γαλλία – Μικρή μείωση της ανεργίας τον Ιανουάριο

Ο αριθμός των ανέργων στη Γαλλία μειώθηκε τον Ιανουάριο, για πρώτη φορά από τον περασμένο Αύγουστο, την ώρα που η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και την αναζωογόνηση των προσλήψεων στην δεύτερη τη τάξει αγορά εργασίας της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εργασίας, ο αριθμός των προσώπων τα οποία είναι εγγεγραμμένα στους καταλόγους των ανέργων στη μητροπολιτική Γαλλία μειώθηκε κατά 19.100 τον περασμένο μήνα στα 3.481.600, κάτι που σηματοδοτεί μια μείωση 0,5% σε σχέση με τον Δεκέμβριο, αλλά μια αύξηση 4,8% σε ετήσια βάση.

Η κατηγορία των ανέργων στην οποία καταγράφηκε η μεγαλύτερη μείωση ήταν αυτή των ανδρών κάτω των 25 ετών. Αλλά, σε μια εξέλιξη που υπογραμμίζει τις όλο και μεγαλύτερες δυσκολίες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι ηλικιακά μεγαλύτεροι εργαζόμενοι, το επίπεδο των ανέργων ανδρών και γυναικών άνω των 50 ετών αυξήθηκε κατά 0,1% τον Ιανουάριο σε σχέση με τον Δεκέμβριο και κατά 9,6% σε ετήσια βάση.

Το ποσοστό της ανεργίας στη Γαλλία αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται το 2015 κι ο αριθμός των προσώπων που ζητούν απασχόληση να ανέβει κατά 100.000, όπως ανέφερε σε μια εκτίμηση που είχε δώσει στη δημοσιότητα τον Ιανουάριο το UNEDIC, το δημόσιο ταμείο το οποίο είναι αρμόδιο για τη χορήγηση των επιδομάτων ανεργίας.

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δεν κατάφερε να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του να αντιστρέψει την κατάσταση στην αγορά εργασίας το 2014. Ο Γάλλος πρόεδρος έχει δεσμευθεί ότι θα δώσει ώθηση στον ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας και ότι αυτός θα ξεπεράσει την κυβερνητική πρόβλεψη για φέτος (+1%), ώστε να τονωθεί η απασχόληση.

Νωρίτερα σήμερα, σε μια εξέλιξη η οποία ερμηνεύθηκε ως ένδειξη πως η γαλλική οικονομία σταδιακά βγαίνει από το τέλμα, στοιχεία έδειξαν πως ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης κατέγραψε άνοδο και έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας τριετίας τον Φεβρουάριο.

 

Διαβάστε επίσης:

ΕΛΣΤΑΤ – Στο 25,8% η ανεργία τον Νοέμβριο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ