Το Charlie Hebdo σκιτσάρει τον Βαρουφάκη – ΦΩΤΟ

Το γνωστό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo κυκλοφορεί ανανεωμένο με τίτλο “Εδώ είμαστε πάλι”.

Το τεύχος φιλοξενεί μια συνέντευξη του υπουργού οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος μιλάει για την παράταση του προγράμματος και την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

Ο τίτλος της συνέντευξης αναφέρει: «Η Ευρώπη συνταγογραφεί τη λιτότητα όπως οι γιατροί του παρελθόντος συνταγογραφούσαν την αφαίμαξη».

“Ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε μέσα από τις αναταραχές της ιστορίας, με το θλιβερό καθήκον να διορθώσει ότι μπορεί από τα συντρίμμια που άφησαν τα κόμματα και οι θεσμοί του κατεστημένου. Αν οι φιλοευρωπαϊκές κυβερνήσεις, όπως αυτή στην οποία συμμετέχω, ασφυκτιούν και αν οι άνθρωποι που τις εξέλεξαν ωθούνται στην απελπισία, τα μόνα πρόσωπα που θα ωφεληθούν από αυτή την κατάσταση θα είναι οι φανατικοί, οι ρατσιστές, οι εθνικιστές και όλοι αυτοί που τρέφονται από το φόβο και το μίσος. Είναι ακριβώς αυτό που είπα στους ομολόγους μου: Αν νομίζετε ότι έχει ενδιαφέρον να πολεμάτε τις προοδευτικές κυβερνήσεις όπως τις δικές μας, μερικές μόνο μέρες μετά την εκλογή μας, τότε να περιμένετε το χειρότερο” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης.

“Σκέφτομαι ότι πράγματι σκοτώσαμε την τρόικα, τουλάχιστον υπό τη μορφή που είχε, μιας ομάδας τεχνοκρατών που είχαν έδρα την Αθήνα σαν μια μονάδα αποικιακής ελίτ που έστειλε τους δικαστικούς επιμελητές της ώστε αυτοί να εφαρμόσουν όρους τελείως ανεφάρμοστους σε ένα αιχμάλωτο λαό. 

Τώρα το πραγματικό δύσκολο έργο που ορθώνεται μπροστά μας, είναι να καταργήσουμε τη λογική της τρόικας, να εξαφανίσουμε τη νοοτροπία της και να βάλουμε τέλος στην επιρροή της στην Ευρώπη, όχι μόνο στην Ελλάδα.

Το να λες σήμερα ότι οι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν – κάτι που φαίνεται λογικό- είναι σαν λες ότι τα συνήθη θύματα πρέπει να υποφέρουν πάντα περισσότερο. Αυτό είναι μια αντίληψη «οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος», ένα είδος «βιβλικής» οικονομίας, που αφήνει όλο τον κόσμο στην Ευρώπη άναυδο” αναφέρει μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ