DW: Πράξεις, μετά τις εξαγγελίες

«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει τώρα να συνοδεύσει τις εξαγγελίες της με πράξεις», υπογραμμίζει σε σχόλιό της Deutsche Welle. Όπως επισημαίνει ο αρθρογράφος, έως τώρα η ελληνική κυβέρνηση έχει περιοριστεί σε εξαγγελίες.

«Μάχη κατά της φορολογικής απάτης και της διαφθοράς, αποτελεσματικότερη δημόσια διοίκηση. Τι από όλα αυτά θα εφαρμόσει στην πραγματικότητα και πόσα χρήματα θα αποφέρουν αυτά στο ελληνικό κράτος, θα φανεί σε μερικές εβδομάδες. Γι’ αυτό και είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για επιτυχίες στην κρίση».

Όπως υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων, η χώρα καλείται να κάνει «πολλές σημαντικές αλλαγές. Αλλιώς δεν έχει καμία πιθανότητα να γίνει ανταγωνιστική. Προφανώς πολλοί Έλληνες εξακολουθούν να πιστεύουν ότι κακόβουλοι ξένοι θέλουν να στραγγαλίσουν την Ελλάδα με τις μεταρρυθμίσεις. Όμως η χώρα χρειάζεται τις μεταρρυθμίσεις για το δικό της καλό».

Ο αρθρογράφος τονίζει ότι «κανείς δεν έχει ιδεολογικές αντιρρήσεις απέναντι στο αίτημα για περισσότερη δικαιοσύνη στην ελληνική κοινωνία» και αναρωτιέται γιατί στα χρόνια των προγραμμάτων στήριξης δεν έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές, όπως η δημιουργία κτηματολογίου. «Πώς γίνεται αυτό; Τι έκαναν όλο αυτό το διάστημα οι ελεγκτές;», αναρωτιέται με νόημα ο αρθρογράφος, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει εύκολη διέξοδος από την κρίση.

Διαβάστε επίσης:

Reuters: Αυτή είναι η λίστα Βαρουφάκη

“Δύσκολη” ερώτηση στον Ντάισελμπλουμ από τον Παπαδημούλη – ΒΙΝΤΕΟ

Ντάισελμπλουμ: Η λίστα δεν είναι ένα νέο μνημόνιο ή μια νέα συμφωνία

Oι Arcade Fire στηρίζουν την Ελλάδα με ένα τραγούδι

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ