Die Welt: O Τσίπρας ρισκάρει μία εξέγερση των ακροαριστερών

Η γερμανική εφημερίδα Die Welt σχολιάζει ότι «ο Τσίπρας ρισκάρει μία εξέγερση των ακροαριστερών», με αφορμή την παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζου, με την οποία ζήτησε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους της Ελλάδας. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα του Βερολίνου, «μία εξέχουσα μορφή του κινήματος επιρρίπτει στον Πρωθυπουργό ότι πρόδωσε το πρόγραμμά του».

 «Μικρές δόσεις σε περίοδο νηστείας», τιτλοφορεί σημερινό της δημοσίευμα η Süddeutsche Zeitung, αναφερόμενη στη μικρή αύξηση της έκτακτης ρευστότητας που προτίθεται να χορηγήσει στην Ελλάδα η ΕΚΤ και κάνοντας έναν παραλληλισμό της οικονομικής στενότητας του ελληνικού δημοσίου με την περίοδο της Σαρακοστής.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα, «η ελληνική κυβέρνηση χρειάζεται περίπου 10 δισεκ. ευρώ τον Μάρτιο. Ακόμη και με ακραία εξοικονόμηση πόρων, είναι δύσκολο να τα καταφέρει. Οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι τεράστιες». Η εφημερίδα επισημαίνει ακόμη πως οι ελληνικές αρχές ελπίζουν τώρα «ότι θα μπει φραγμός στην εκροή κεφαλαίων από την Ελλάδα, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι η πολιτική συμφωνία με τους δανειστές θα έχει διάρκεια».

Πηγή: DW

Διαβάστε επίσης:

“Δύσκολη” ερώτηση στον Ντάισελμπλουμ από τον Παπαδημούλη – ΒΙΝΤΕΟ

Ντάισελμπλουμ: Η λίστα δεν είναι ένα νέο μνημόνιο ή μια νέα συμφωνία

Oι Arcade Fire στηρίζουν την Ελλάδα με ένα τραγούδι

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ