Βερολίνο: Απόλυτα δυνατό να βρεθεί λύση για την Ελλάδα

«Οι τελευταίες μέρες έχουν δείξει ότι είναι απόλυτα δυνατό να βρεθεί λύση», δήλωσε πριν λίγη ώρα ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ αναφερόμενος στην ψηφοφορία στο γερμανικό κοινοβούλιο για έγκριση του ελληνικού πακέτου μεταρρυθμίσεων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε ότι το θέμα χειρίζονται ήδη οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης και ότι δεν χρειάζεται η παρέμβαση της Γερμανίδας καγκελαρίου. Βέβαια η Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Συνεχή ενημέρωση από τον Σόιμπλε έχουν και τα αρμόδια όργανα του γερμανικού κοινοβουλίου, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γέγκερ.

Ερωτηθείς για τα στενά χρονικά περιθώρια εντός των οποίων θα πρέπει το γερμανικό κοινοβούλιο να αποφασίσει, ο κ. Γέγκερ τόνισε ότι οι ημερομηνίες και οι διαδικασίες ήταν σε όλους γνωστές και δεν θα ήταν σωστό να αποδοθούν ευθύνες σε χώρες όπως η Γερμανία, όπου η παράταση του προγράμματος θα πρέπει να εγκριθεί από τη βουλή. Πάντως ο κ. Γέγκερ διαβεβαίωσε ότι αν υπάρξει αύριο συμφωνία στο Eurogroup ο χρόνος που απομένει αρκεί για να κατατεθεί η πρόταση παράτασης στα εθνικά κοινοβούλια.

Πηγή: DW

Διαβάστε επίσης:

Ποια μέτρα μένουν εκτός λίστας – Το πρώτο γερμανικό “όχι”

Η El Pais για τον Τσίπρα και τους “εξεγερθέντες στον ΣΥΡΙΖΑ”

Επίθεση Le Monde στον Βαρουφάκη: Ξένος ανάμεσα στους “μεγάλους ΥΠΟΙΚ”

Γιούνκερ: Θα δουλεύω μέρα–νύχτα για να υπάρξει κοινωνική ισορροπία στην Ελλάδα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ