Βομβιστική επίθεση με νεκρούς στη γενέτειρα του Άσαντ

Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σε χώρο νοσοκομείου, σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους στο κέντρο της Καρχάμπα , της πόλης στη βορειοδυτική Συρία που είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα η έκρηξη σκότωσε «δύο στρατιώτες, μια νοσοκόμα και έναν εργαζόμενο στο νοσοκομείο».

Η επίθεση ήταν έργο βομβιστή αυτοκτονίας καθώς ένας «άνδρας μπήκε στο πάρκινγκ του νοσοκομείου της πόλης Καρχάμπα και οδήγησε ένα ασθενοφόρο γεμάτο με εκρηκτικά. Ένας άλλος άντρας ήταν μαζί του, αλλά είναι άγνωστο αν ήταν συνεργός ή όμηρος », όπως ανέφερε το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η πόλη πρόσφατα έγινε θέατρο επιθέσεων με ρουκέτες από τους αντάρτες στην επαρχία της Λατάκια στα βορειοδυτικά, αλλά είναι η πρώτη φορά που σημειώθηκε μια επίθεση στην καρδιά της πόλης.

Ο πόλεμος άφησε πάνω από 210.000 νεκρούς στα τέσσερα χρόνια που διαρκεί ενώ 10 εκατομμύρια άνθρωποι, ή το μισό του πληθυσμού, έχουν εκτοπιστεί από τις συγκρούσεις. Περίπου 3 εκατομμύρια εγκατέλειψαν τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Συμφωνία ΗΠΑ-Τουρκίας για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό Σύρων μαχητών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ