Σομαλία- Επίθεση καμικάζι με 25 νεκρούς σε ξενοδοχείο

Οι δύο καμικάζι που ανατινάχθηκαν μέσα σε ξενοδοχείο του Μογκαντίσου με αποτέλεσμα να σκοτώσουν 25 ανθρώπους, είχαν διπλή υπηκοότητα σομαλική και ολλανδική, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πληροφοριών της Σομαλίας.

“Έχουμε λάβει γνώση των πληροφοριών αυτών, αλλά δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τίποτα επί του παρόντος”, ανέφερε εκπρόσωπος του ολλανδικού υπουργείου Εξωτερικών απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Σύμφωνα με τις σομαλικές υπηρεσίες πληροφοριών, οι καμικάζι –ένας άνδρας και μια γυναίκα– είχαν εισχωρήσει στο πολυτελές ξενοδοχείο Σέντραλ που βρίσκεται κοντά στο προεδρικό μέγαρο, προκειμένου να πραγματοποιήσουν την επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν στη συνέχεια οι ισλαμιστές αντάρτες Σεμπάμπ.

Η εθνική υπηρεσία ασφαλείας και μυστικών πληροφοριών της Σομαλίας διευκρίνισε ότι ο άνδρας που ονομαζόταν Ισμαήλ Μούζε πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε μέσα στο αυτοκίνητό του, το οποίο ήταν σταθμευμένο περιμετρικά του ξενοδοχείου, ενώ η γυναίκα το όνομα της οποίας ήταν Λούλα Αχμέντ Νταχίρ πυροδότησε τη ζώνη με τα εκρηκτικά που φορούσε μέσα στην αίθουσα προσευχής του ξενοδοχείου την ώρα που τελείτο η μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Πολύνεκρη αεροπορική επιδρομή στη Σομαλία

Αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στη Σομαλία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ