“Η υπόθεση της Ελλάδας δεν τελείωσε ακόμα” δηλώνει βουλευτής των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών

Οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν τις προηγούμενες εβδομάδες ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους της, οδήγησαν τελικά σε μία καταρχήν συμφωνία ανάμεσα στις πλευρές στο χθεσινοβραδινό Eurogroup των Βρυξελλών.

Ο Ραλφ Μπρίνκχαους, αντιπρόεδρος της ΚΟ Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών στο γερμανικό κοινοβούλιο, χαιρέτισε τη συμφωνία, υπογράμμισε ωστόσο ότι απομένουν κι άλλα βήματα.

Όπως δήλωσε στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk, «αυτά που συμφωνήθηκαν χθες βράδυ στις Βρυξέλλες ακούγονται καταρχήν πολύ καλά, αλλά η υπόθεση δεν τελείωσε ακόμη. Η Ελλάδα πρέπει να προσκομίσει μέχρι τη Δευτέρα μία λίστα μεταρρυθμίσεων, η οποία θα αξιολογηθεί την Τρίτη από τους θεσμούς, αυτό που ονομάζαμε προηγουμένως τρόικα, και θα πρέπει να δούμε τι θα προκύψει στο τέλος από αυτή τη διαδικασία».

Η τελική συμφωνία θα πρέπει να λάβει την έγκριση ορισμένων ευρωπαϊκών κοινοβουλίων, μεταξύ των οποίων και του γερμανικού Bundestag. Όπως επισήμανε ο κ. Μπρίνκχαους, «νομίζω ότι εκεί θα αναγράφεται ότι το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πράγματι όπως έχει συμφωνηθεί, που σημαίνει ότι θα βρεθούμε και πάλι στο σημείο όπου βρισκόμασταν τον Δεκέμβριο σε ό,τι αφορά τα ουσιαστικά στοιχεία. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς το γερμανικό κοινοβούλιο θα πρέπει να εγκρίνει την παράταση που αιτήθηκε η Ελλάδα και σαφώς θα εξετάσουμε πολύ προσεκτικά στο κοινοβούλιό μας αυτό που θα μας υποβληθεί».

Πηγή: DW

Διαβάστε επίσης:

Το διάγγελμα του Τσίπρα: Οι πραγματικές δυσκολίες είναι μπροστά – ΒΙΝΤΕΟ

Spiegel: Πότε έχασε την ευκαιρία η Ελλάδα για τις αποζημιώσεις

Süddeutsche: Η Ευρώπη κερδίζει χρόνο

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ