Handelsblatt: Ακολουθεί αμέσως η επόμενη προθεσμία

«Μια αχτίδα ελπίδας για την Ελλάδα: Η χώρα συμφώνησε στο Eurogroup στην επέκταση του προγράμματος για τέσσερις ακόμη μήνες. Αλλά αυτό δεν έχει γίνει ακόμα. Η επόμενη προθεσμία είναι ήδη το Σάββατο», γράφει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt στο κεντρικό άρθρο της ηλεκτρονικής της σελίδας, το οποίο φέρει τον τίτλο: «Το Eurogroup ήρθε σε συμφωνία με την Ελλάδα: Ακολουθεί αμέσως η επόμενη προθεσμία».

«Παραδόξως γρήγορα η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι εταίροι της συμφώνησαν στο ζήτημα του χρέους. Συμφώνησαν την Παρασκευή την παράταση του προγράμματος διάσωσης της χώρας για τέσσερις μήνες. Ένα εμπόδιο έχει ακόμη η Αθήνα να ξεπεράσει, προκειμένου να πάρει τα χρήματα: Η κυβέρνηση πρέπει έως τη Δευτέρα να υποβάλει έναν κατάλογο αποδεκτών για τους πιστωτές οικονομικών μεταρρυθμίσεων, με βάση το πρόσφατο πρόγραμμα διάσωσης», αναφέρει το δημοσίευμα της Handelsblatt που σε άλλο σημείο του επισημαίνει:

«Η Ελλάδα θέλει να ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα μέχρι τις 30 Ιουνίου –και να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις με επιτυχία. Χωρίς μια τέτοια συμφωνία, η Ελλάδα απειλούνταν σύντομα με μια κατάσταση πτώχευσης. Η κυβέρνηση του αριστερού Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είχε μέχρι πρόσφατα επανειλημμένως αρνηθεί να δεχθεί ως αντάλλαγμα για τις οικονομικές της απαιτήσεις  μεταρρυθμίσεις λιτότητας».

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ