Αυστριακός ΥΠΟΙΚ: Δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη

Δεν τίθεται θέμα μιας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, διευκρίνισε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ, κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της αυστριακής Βουλής, ωστόσο, όπως πρόσθεσε, στο θέμα της ελληνικής κρίσης χρέους υπάρχει πίεση χρόνου, καθώς τα κοινοβούλια τεσσάρων χωρών της ευρωζώνης θα πρέπει να εγκρίνουν το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για παράταση της οικονομικής βοήθειας.

Ο ίδιος θεωρεί προβληματική την κατηγορία ότι το Eurogroup ευθύνεται για την κατάσταση στην Ελλάδα, καθώς, όπως είπε, η Ευρώπη στήριξε τη χώρα με 230 δισ. ευρώ.

«Δεν μπορούμε να πληρώνουμε τις προεκλογικές υποσχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης» σημείωσε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί κάποιος να ζητά από χώρες οι οποίες μειώνουν τις συντάξεις, να χρηματοδοτούν αυξήσεις των συντάξεων στην Ελλάδα.

Κατά την άποψή του, είναι λάθος να αναζητείται η ευθύνη στην ΕΕ, «θα πρέπει να δημιουργηθεί εμπιστοσύνη ανάμεσα στην Ελλάδα και στο Eurogroup και να υπάρξουν θετικές διαπραγματεύσεις τις επόμενες ώρες» όπως ανέφερε, συμπληρώνοντας πως η ελληνική κυβέρνηση αρχίζει να αναγνωρίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Σημειώνεται πως από την πλευρά του, το αυστριακό υπουργείο Οικονομικών δεν θέλησε να σχολιάσει το χθεσινό αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, παραπέμποντας στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup.

Δείτε επίσης:

Γερμανία: Σημείο εκκίνησης για συζητήσεις το ελληνικό αίτημα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ