FAZ: Η διάσωση της Ελλάδας γίνεται ολοένα και πιο ακριβή

Η οικονομική παράλυση που προέρχεται από την πολιτική αναταραχή στην Αθήνα ανεβάζει τις οικονομικές απαιτήσεις της Ελλάδας και κάνει πιο ακριβή τη διάσωση της χώρας αναφέρει σε δημοσίευμα της η FAZ.

Το φθινόπωρο του περασμένου έτους, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προβλέψει πραγματική ανάπτυξη του 2,9% για τη χώρα. Έτσι η Ελλάδα, μετά την Ιρλανδία και τη Λιθουανία θα κατελάμβανε την τρίτη θέση από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια τέτοια ισχυρή ανάπτυξη θα έδινε φορολογικά τα έσοδα θα πρέπει που θα ωθούσαν το δείκτη χρέους από 177% στο 172% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ).

Αλλά από ό,τι φαίνεται, αναφέρει το δημοσίευμα, η χώρα είναι πλέον πολύ μακριά αυτούς τους στόχους για ανάπτυξη της οικονομίας. Σύμφωνα με τα δεδομένα της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, παρότι παρατηρήθηκε θετική ανάπτυξη της οικονομίας κατά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του 2014, πριν από το τέλος του έτους καταγράφηκε μια στροφή προς τα κάτω.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι κατά το τελευταίο τρίμηνο η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,2%, σε αντίθεση με την αναμενόμενη αύξηση της τάξης του 0,4%. Ο ρυθμός ανάπτυξης για το σύνολο του έτους ήταν 1,7 τοις εκατό, μεγαλύτερος από ό, τι αναμενόταν στην αρχή του έτους, αλλά μικρότερος από το 2,2% που ήταν αναμενόμενη από τους αισιόδοξους.

Πηγή: enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρούγκμαν: Η πολιτική της Γερμανίας είναι υπέρ του Grexit και της Χρυσής Αυγής

Λεγκρέν: Η Ελλάδα να μην υποκύψει στον εκβιασμό της Γερμανίας

Δυσαρέσκεια του Γκάμπριελ για το “όχι” του Σόιμπλε

Bild: Ευχαριστούμε κ. Σόιμπλε – ΦΩΤΟ

Σοκάρουν τα γραφήματα τια την οικονομία στην Ελλάδα – ΦΩΤΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ