Γεωργιάδης: Δεν είμαι βέβαιος ποιο είναι το αίτημα της Ελλάδας

Ανησυχία και προβληματισμό για τις εξελίξεις, μετά το αρνητικό αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, τα πράγματα είναι δύσκολα για την Ελλάδα, υποδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει τις πραγματικότητες και θα πρέπει να λάβει τις αποφάσεις της. Επισήμανε ότι η ευθύνη της λήψης των αποφάσεων, είναι πλέον στην πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι εάν η Αθήνα, επιθυμεί παράταση του προγράμματος, πρέπει να το ζητήσει τώρα.

Ο κ. Γεωργιάδης, σημείωσε ότι το μόνο περιθώριο που υπάρχει για την Αθήνα είναι στο πλαίσιο παράτασης του υφιστάμενου προγράμματος. Ερωτηθείς για την στάση που τήρησε ο ίδιος στο Eurogroup και εάν ευσταθεί το ότι η Ελλάδα έμεινε μόνη, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι δεν γνωρίζει ποιό είναι το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης που πρέπει να στηρίξει η Κύπρος.

«Δεν είμαι βέβαιος ποιο είναι το αίτημα των ελληνικών αρχών» είπε, προσθέτοντας ότι κατά την άποψή του, η στάση της Κύπρου δεν θα έκανε τη διαφορά. «Οσο παίζουμε πολιτικά παίγνια, σκάβουμε το λάκκο μας».

Στη συνεδρία του Eurogroup, συζητήθηκε και το κυπριακό Μνημόνιο, με τον πρόεδρο της Ευρωζώνης, να καλεί τη Λευκωσία να προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων το συντομότερο δυνατό, ώστε να προχωρήσει ομαλά το πρόγραμμα, σύμφωνα με την Καθημερινή Κύπρου.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι πρέπει να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου. Ο Επίτροπος Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Πιέρ Μοσκοβισί, ζήτησε να εφαρμοστεί χωρίς καθυστέρηση η νομοθεσία στο ζήτημα των ενυπόθηκων ακινήτων.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι το μήνυμα που έδωσε στις Βρυξέλλες είναι ότι η Λευκωσία θα συνεχίσει τη δύσκολη και σκληρή προσπάθεια για υλοποίηση του προγράμματος.Ανέφερε ότι το μήνυμα αυτό πρέπει να σταλεί και στο εσωτερικό και τόνισε ότι όλοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν με το φακό της εθνικής ευθύνης στο θέμα των εκποιήσεων.

Οσο παίζουμε πολιτικά παίγνια, είπε, δεν θέλουμε να δούμε τις πραγματικότητες και προσφεύγουμε στην πλάνη, σκάβουμε το λάκκο μας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ