Σέλινγκ: Προέχει η παράταση του προγράμματος

Τις προσδοκίες για μια συμφωνία στο σημερινό Eurogroup μετρίασε και ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, μιλώντας στο δεύτερο πρόγραμμα της γερμανικής τηλεόρασης (ZDF).

«Είχαμε πει εξ’ αρχής ότι το μπαλάκι βρίσκεται στην ελληνική πλευρά. Η Αθήνα δεν έχει καταθέσει ακόμα συγκεκριμένες προτάσεις και συγκεκριμένους αριθμούς», είπε ο Αυστριακός υπουργός.

Ο κ. Σέλινγκ τόνισε επίσης ότι πρόβλημα αποτελεί και ο τρόπος της ελληνικής πλευράς, ο οποίος κατά την άποψή του έβλαψε το κλίμα των διαβουλεύσεων.

«Είναι ζήτημα στιλ», είπε ο υπουργός Οικονομικών για να προσθέσει ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης του κλίματος εμπιστοσύνης.

Οι προτάσεις του Γιάνη Βαρουφάκη ταιριάζουν περισσότερο σε μελλοντικά προγράμματα, είπε ο Αυστριακός υπουργός: «Η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ακόμα φθάσει στην πραγματικότητα. Λειτουργεί ακόμα σαν να βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο».

Ο Χανς Γεργκ Σέλινιγκ προειδοποίησε για ασφυκτικά χρονικά περιθώρια τονίζοντας ότι «αυτό που προέχει τώρα είναι η παράταση του τρέχοντος προγράμματος».

Επιπλέον είπε «η Ελλάδα θα πρέπει να σεβαστεί τις περισσότερες δεσμεύσεις από το πρόγραμμα προσαρμογής».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ χθες το απόγευμα ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε τη διαμεσολάβησή του στην προσπάθεια εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης μεταξύ Αθήνας και ευρωπαίων εταίρων.

«Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα καταβάλει ύστατη προσπάθεια επίλυσης του ζητήματος υπό πολύ δύσκολες συνθήκες», δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Διαβάστε επίσης:

Ο Κρούγκμαν στους NYT: “Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης” στο Αιγαίο

Die Welt: Οι Έλληνες ζουν σε άλλο πλανήτη

Σόιμπλε: Λυπάμαι για τους Έλληνες

Μάρδας: Υπάρχουν χρήματα για όσο χρειαστεί

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ