Κινητοποίηση στην Ιταλία: Η Αθήνα καλεί και η Ρώμη απαντά

«Η Αθήνα καλεί και η Ρώμη απαντά» είναι ο τίτλος κινητοποίησης, που οργανώνεται στην ιταλική πρωτεύουσα, σε ένδειξη συμπαράστασης προς την Ελλάδα και τις διαπραγματεύσεις της με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οργανώσεις του εθελοντισμού, το συνδικάτο Cgil, το ιταλικό φόρουμ που υπερασπίζεται το νερό ως δημόσιο αγαθό, τα κόμματα «Αριστερά Οικολογία και Ελευθερία» και «Κομμουνιστική Επανίδρυση» και μέλη της αριστερής πτέρυγας του «Δημοκρατικού Κόμματος» του Ματέο Ρέντσι.

Στην κεφαλή της πορείας πρόκειται να ξεδιπλωθούν δύο μεγάλα πανό, τα οποία θα γράφουν «Όχι στην λιτότητα, με το σωστό μέρος: άλλαξε την Ελλάδα, άλλαξε την Ευρώπη» και «όχι άλλους θανάτους στη Μεσόγειο, φτάνει με την Ευρώπη φρούριο». Στόχος των οργανωτών, μεταξύ άλλων, είναι να υπογραμμίσουν ότι μια νέα, αλληλέγγυα Ευρώπη, πρέπει να αφορά τόσο το κοινωνικό και οικονομικό πεδίο, όσο και μια διαφορετική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Στην πορεία δήλωσαν συμμετοχή το ιστορικό στέλεχος της ιταλικής Αριστεράς, δημοσιογράφος Λουτσιάνα Καστελλίνα, ο πρώην γραμματέας του συνδικάτου Cgil Σέρτζιο Κοφφεράτι (ο οποίος αποφάσισε πριν λίγες μέρες να εγκαταλείψει το Δημοκρατικό Κόμμα) και οι Στέφανο Φασσίνα και Πίππο Τσιβάτι, μέλη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης των Δημοκρατικών.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, στην εξέδρα, που έχει στηθεί δίπλα στο Κολοσσαίο, πρόκειται να πάρουν τον λόγο οι Χάρης Γκολέμης και ο Αργύρης Παναγόπουλος.

Εκτός από το ιταλικό ψηφοδέλτιο «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα», στη σημερινή κινητοποίηση δηλώνει «παρών» και ο καθολικός ιερέας Λουίτζι Τσόττι, γνωστός για την κοινωνική του ευαισθησία και τον αγώνα του κατά της μαφίας και της διαφθοράς.

 

Διαβάστε επίσης:

Σουλτς: Η ΕΕ στο πλευρό της Ελλάδας κατά της φοροδιαφυγής

Ασφυκτικό «πρέσινγκ» των δανειστών στην κυβέρνηση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ