Σουηδία- Τρεις νεοναζιστές συνελήφθησαν μπροστά στα γραφεία εφημερίδας

Τρεις Σουηδοί νεοναζιστές συνελήφθησαν σήμερα μπροστά στα γραφεία της εφημερίδας Expressen στη Στοκχόλμη, όπως ανέφερε η ίδια, με την αστυνομία να κάνει λόγο για “απειλές”.

Η Expressen δημοσίευσε στον ιστότοπό της φωτογραφικά στιγμιότυπα της σύλληψης, η οποία έγινε μετά το μεσημέρι.

Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Στοκχόλμη, ο Λαρς Μπίστρεμ, επιβεβαίωσε το συμβάν, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες.

“Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ένας ορισμένος αριθμός προσώπων συνελήφθη μπροστά στην Expressen και άρχισε μια έρευνα για απειλές”, δήλωσε ο Μπίστρεμ.

“Σε ό,τι αφορά τον αριθμό τους ή την ιδιότητά τους δεν θα κάνουμε σχόλια”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Expressen ανέφερε ότι οι τρεις άνδρες ανήκουν στο Σουηδικό Κίνημα Αντίστασης (SMR), που, σύμφωνα με την σουηδική αντιρατσιστική οργάνωση Expo, προβάλλει ναζιστικές θέσεις, όπως αυτές περί της “Αρίας φυλής” η οποία μάχεται εναντίον “παγκόσμιας εβραϊκής συνωμοσίας”.

Ο ιστότοπος του SMR επιβεβαίωσε ότι τρία μέλη του ακροδεξιού κινήματος συνελήφθησαν. Σύμφωνα με αυτή την πηγή, “δημοσιογράφοι του Nordfront” (σ.σ. του ιστοτόπου του κινήματος) είχαν “πάει να διεξαγάγουν μια έρευνα για την Expressen”, που όμως δεν μπόρεσαν να κάνουν. Ο ιστότοπος υποστήριξε ότι η Σουηδία έχει μετατραπεί σε “μπανανία”.

Η Expressen δημοσίευσε σήμερα μια έρευνα υπό τον τίτλο “Οι Σουηδοί Ναζί”, στο οποίο αποκαλύπτει τα ονόματα μελών του SMR.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ