Θετικές εκτιμήσεις από τον καναδικό Τύπο για επίτευξη συμφωνίας Ελλάδας-ΕΕ

Το σύνολο των καναδικών ΜΜΕ φιλοξενεί σήμερα ρεπορτάζ από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, δίνοντας θετικό τόνο στις προσπάθειες επίτευξης συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδικότερα ο ανταποκριτής της έγκριτης εφημερίδας «Globe and Mail», Eric Reguly, επισημαίνει ότι «υπάρχουν ακόμα αρκετά να επιτευχθούν, αλλά οι επενδυτές δείχνουν λιγότερο φοβισμένοι σε σχέση με το πως ήταν μερικούς μήνες πριν» ενώ αναφέρει ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ είναι ο αποπληθωρισμός και ένα Grexit. Ο έμπειρος Καναδός ανταποκριτής επισημαίνει πως εάν τα δύο αυτά κακά αποφευχθούν, τότε η ΕΕ μπορεί να μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

Οι ανταποκρίσεις των μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων (AP, AFP) που αναπαράγονται στον καναδικό Τύπο, αφενός τονίζουν τις δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ ότι η Ευρώπη πάντοτε κινείτο γύρω από συμβιβασμούς και η Γερμανία είναι υπέρ αυτών όταν τα πλεονεκτήματα υπερτερούν των μειονεκτημάτων και αφετέρου επισημαίνουν τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι η κυβέρνησή του «θέλει να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και το πελατειακό σύστημα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ