“Η Κύπρος μπορεί να βγει από το μνημόνιο στο τέλος του 2015”

«Η Κύπρος θα είναι σε θέση να βγει από το μνημόνιο μέχρι του τέλος του 2015, αν ενεργήσει σωστά», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

«Αν ενεργήσουμε σωστά, μπορούμε να βγούμε στις αγορές πολύ σύντομα και επομένως η υπόθεση του δικού μας μνημονίου να τελειώσει μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου» είπε ο κ. Κασουλίδης, μιλώντας στους δημοσιογράφους ύστερα από επίσκεψή του στο ιστορικό Παγκύπριο Γυμνάσιο, όπου μίλησε στους μαθητές, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Θεσμού «Back to School».

Ο υπουργός Εξωτερικών διατύπωσε την άποψη ότι η Κύπρος θα πρέπει να κάνει υπομονή, λέγοντας πως δεν ήρθε η ώρα να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.

Κληθείς να σχολιάσει μια ενδεχόμενη συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup, τη Δευτέρα, που να οδηγεί στην επίλυση της κρίσης, ο υπουργός Εξωτερικών ευχήθηκε η συμφωνία να οδηγήσει σε συνεννόηση. «Δεν σημαίνει ότι λύθηκαν τα προβλήματα, αλλά χωρίς να υπάρξει ο τρόπος που μπορείς να διαπραγματευτείς και να συνεννοηθείς, δεν μπορούν να λυθούν προβλήματα» είπε ο κ. Κασουλίδης.

Πρόσθεσε ακόμα ότι η κριτική δεν μπορεί να στρέφεται μόνο εναντίον της Ελλάδας, αλλά θα πρέπει να οδηγήσει και σε αυτοκριτική για την οικονομική κατάσταση στην οποία ευρίσκεται σήμερα η ευρωζώνη. «Πρέπει να αντιληφθούμε ότι στην κατάσταση που βρεθήκαμε κάποιοι Μεσογειακοί -και αν δεν ληφθούν έγκαιρα μέτρα- μπορεί να βρεθούν και οι εύρωστες οικονομίες άλλων κρατών- μελών της Ευρώπης» είπε ο κ. Κασουλίδης.

Εξάλλου, χαιρέτισε τη συμφωνία για ειρήνευση στην Ουκρανία και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτά που συμφωνήθηκαν θα εφαρμοστούν επί του εδάφους. Όπως είπε, η κατάσταση στην Ουκρανία έβαζε την Κύπρο σε διλήμματα μεταξύ της επίδειξης αλληλεγγύης προς τους Ευρωπαίους εταίρους της και της διατήρησης των φιλικών σχέσεων με τη Ρωσία, ενώ είχε και οικονομικές επιπτώσεις λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

 

Διαβάστε επίσης:

Αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ από την Γερμανία θα λάβει η Τουρκία

Νέες αποκαλύψεις του Closer για Ολάντ – Γκαγιέ

Ισπανία – Έξωση σε οικογένεια με ανήλικα παιδιά – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ