Μήνυμα αλληλεγγύης από τη Νέα Υόρκη

Μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην Ελλάδα έστειλαν από τη Νέα Υόρκη δεκάδες συγκεντρωμένοι μπροστά στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον ΟΗΕ.

Οι συγκεντρωθέντες στο Μανχάταν κρατούσαν πλακάτ, διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια στους περαστικούς και φώναζαν συνθήματα ενάντια στην πολιτική της λιτότητας. «Από τη Νέα Υόρκη μέχρι την Αθήνα επαναστατούμε γιατί δεν μπορούμε να ανασάνουμε» αναγραφόταν σε μεγάλο πανό.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «στις 11 Φεβρουαρίου, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης απαιτούν το τέλος της πολιτικής λιτότητας της ΕΕ, που, για χρόνια, έχει υποβληθεί σε εκατομμύρια ανθρώπους και έχει δημιουργήσει μια ανθρωπιστική κρίση. Μετά την εκλογική νίκη της ριζοσπαστικής αριστεράς, στις εκλογές του Ιανουαρίου, η νέα ελληνική κυβέρνηση αμφισβητεί την πολιτική της ΕΕ κατά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες».

Με δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ συμμετέχοντες στη συγκέντρωση εκδήλωσαν τη συμπαράστασή τους στον Ελληνικό λαό.

Ο Ντάνιελ Μπερκ, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Δράσης Λαρούς, τόνισε ότι «είμαστε Αμερικανοί, συμπαραστεκόμαστε στην Ελλάδα και στην κυβέρνησή της ενάντια στις πολιτικές λιτότητας. Αυτό που λέμε είναι: Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει. Η τρόικα θα χρεοκοπήσει».

Η ομογενής Μάνια Τσιβόγλου ανέφερε ότι «το μήνυμά μας είναι ότι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όσοι τους στηρίζουν πρέπει να καταλάβουν επιτέλους ότι το σύστημα που προσπαθούσαν να επιβάλουν στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες δεν λειτούργησε. Έχει αποτύχει με δραματικές συνέπειες στον κόσμο. Οι αλλαγές δεν είναι μόνο αναγκαίες, αλλά επιτακτικές για τη σωτηρία των λαών».

Η Φραγκώ Ακρίβου, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης, δήλωσε ότι «είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες της νέας ελληνικής κυβέρνησης ενάντια στην καταστροφική πολιτική της ΕΕ, ώστε να σταματήσει η λιτότητα. Επίσης, είμαστε εδώ για να δείξουμε στην κυβέρνηση ότι την στηρίζουμε για να παραμείνει αμετακίνητη και σταθερή στις αποφάσεις της».

H Μαρία Ροντρίγκεζ, από το Podemos USA, επεσήμανε ότι «η αρχή έγινε στην Ελλάδα. Η Ισπανία ακολουθεί. Οι λαοί της Ευρώπης ξεσηκώνονται για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Μαζευτήκαμε απόψε για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας που αγωνίζεται ενάντια στην πολιτική της λιτότητας».

Ο Θεόδωρος Παυλάκος, στέλεχος ομογενειακών φορέων, υπογράμμισε ότι «είμαστε απόψε εδώ, ανεξαρτήτως κομματικής και ιδεολογικής τοποθέτησης, για να συμπαρασταθούμε στο έργο του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας για να βγει η Ελλάδα απ’ αυτή την απομόνωση και την οικονομική καταστροφή που βιώνει το μεγαλύτερο τμήμα του Ελληνικού λαού. Διατηρούμε την ελπίδα ότι ο νέος Πρωθυπουργός θα παλέψει για να αποκτήσουμε ξανά την αξιοπρέπειά μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Σκουρλέτης: Δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω για το μνημόνιο

Ο εκνευρισμός του Ντάισελμπλουμ με τον Βαρουφάκη και το χαμόγελο της Λαγκάρντ

Σακελλαρίδης: Γι’ αυτό δεν βγήκε η κοινή ανακοίνωση – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ