Τζον Κέρι: Να παρασχεθεί στην Ουκρανία περαιτέρω βοήθεια – BINTEO

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν μια «επιπλέον» βοήθεια προς την Ουκρανία στον αγώνα της ενάντια στους φιλορώσους αυτονομιστές στα ανατολικά της χώρας και ευνοούν μια «πολιτική» λύση, δήλωσε το Σάββατο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι. «Δεν έχω καμία αμφιβολία να παρασχεθεί στην Ουκρανία περαιτέρω βοήθεια, οικονομικού τύπου και άλλων μορφών», δήλωσε ο Τζον Κέρι μιλώντας στο NBC από το Μόναχο, όπου παρακολούθησε τη Διάσκεψη για την Ασφάλεια .

«Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση. Η λύση είναι πολιτική και διπλωματική» ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών σε αυτή την συνέντευξη η οποία θα μεταδοθεί στο σύνολό της την Κυριακή.

Οι Δυτικοί ηγέτες καταδίκασαν ομόφωνα στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο την υποστήριξη που παρέχει η Ρωσία προς τους αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας, αλλά οι τοποθετήσεις τους διίστανται όσον αφορά το ζήτημα της προμήθειας όπλων στον ουκρανικό στρατό

Η ιδέα της αποστολής υψηλής τεχνολογίας στρατιωτικού εξοπλισμού είναι μια προοπτική που εξετάζει η Ουάσιγκτον. Οι ΗΠΑ πάντως μέχρι στιγμής έχουν στείλει μη φονικό στρατιωτικό εξοπλισμό όπως αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν κάλεσε από το Μόναχο τον Ρώσο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν να δείξει με «πράξεις, όχι με λόγια» ότι είναι πρόθυμος να εργαστεί για μια πολιτική διευθέτηση της κρίσης.

Χωρίς να σχολιάσει άμεσα το θέμα της προμήθειας οπλισμού στον ουκρανικό στρατό που έχει απορριφθεί κατηγορηματικά από το Παρίσι και το Βερολίνο ο Μπάιντεν τόνισε ότι το Κίεβο έχει το δικαίωμα «να αμυνθεί» ενάντια στην επίθεση των αυτονομιστών.

 

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ