Γεωργιάδης: Θα στηρίξουμε την Ελλάδα στο Eurogroup

Η Κύπρος θα στηρίξει τις θέσεις της Ελλάδας κατά τις συζητήσεις που θα γίνουν σε ευρωπαϊκά σώματα, δήλωσαν σήμερα κυβερνητικοί επίσημοι.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο του ΡΙΚ ότι κατά τη συζήτηση του θέματος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τονίσει την ανάγκη η Ευρώπη να στραφεί σε πολιτικές ανάπτυξης.

«Στη θέση αυτή υπήρξε συναντίληψη κατά τις επαφές του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα στην Κύπρο», είπε ο εκπρόσωπος.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι συναντίληψη υπήρξε και στο ότι η κάθε χώρα θα πρέπει να προχωρήσει με το δικό της μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και πρόσθεσε ότι αυτό που ζητά η Αθήνα είναι να της δοθεί χρόνος να το εφαρμόσει.

Στην Κύπρο, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, έχει γίνει εσωτερική δουλειά και θεωρούμε ότι το 2015 θα είναι χρονιά της ανάπτυξης.

«Ταυτόχρονα ευελπιστούμε ότι θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για να ξαναβγούμε σύντομα στις αγορές», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε ότι στο Eurogroup της Τετάρτης θα στηρίξει τις θέσεις της Ελλάδας.

Ο κ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στις επαφές με την τρόικα στο πλαίσιο της άτυπης αξιολόγησης που περατώθηκε χθες, είπε ότι παρουσιάστηκαν οι επιδόσεις της κυπριακής οικονομίας και η προσπάθεια μεταρρύθμισης.

Πρόσθεσε πως έχει επιβεβαιωθεί ότι η οικονομία βρίσκεται σε τροχιά διόρθωσης και εξόδου από την ύφεση.

Είπε, επίσης, ότι η κυβέρνηση κινείται σε δύο στόχους: Να συνεχίσει την πορεία προς την ανάκαμψη και την προσπάθεια για αποκατάσταση της πρόσβασης στις διεθνείς αγορές.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι ήδη άρχισαν να διαφαίνονται θετικές ενδείξεις όσον αφορά την έξοδο στις αγορές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ