Τα Σκόπια για τις εκλογές

Οι χθεσινές βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα και η επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές βρίσκονται στο επίκεντρο των αναφορών των μέσων ενημέρωσης των Σκοπίων.

Ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός Τέλμα (Telma) αναφέρθηκε στην επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «ιστορική νίκη της Αριστεράς στην Ελλάδα».

Ο σταθμός, με συνεχείς ανταποκρίσεις από την Αθήνα, αφιέρωσε τρεις ώρες από το χθεσινοβραδινό του πρόγραμμα στις ελληνικές εκλογές, μεταδίδοντας τα αποτελέσματα και τις εκτιμήσεις για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο επίσης ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός Άλφα TV (Alfa TV) αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο απόλυτος νικητής των χθεσινών εκλογών στην Ελλάδα και πως σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η χώρα θα αποκτήσει το νεότερο πρωθυπουργό της τα τελευταία 150 χρόνια, τον 40χρονο Αλέξη Τσίπρα.

Ο σταθμός σημειώνει ακόμη ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων στην Ελλάδα επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ, «αγανακτισμένη» από τα μέτρα λιτότητας των τελευταίων πέντε χρόνων, τα οποία οδήγησαν τον πληθυσμό στα όρια της απόγνωσης και στην εκτίναξη της ανεργίας.

Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων προέβησαν και σε αναλύσεις σχετικά με το εάν η επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές αλλάξει κάτι στην πολιτική της Ελλάδας σχετικά με το θέμα του ονόματος, με το σύνολο των αρθρογράφων και σχολιαστών να υποστηρίζει ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση, θα συνεχίσει στην ίδια γραμμή με τις προηγούμενες κυβερνήσεις στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας τη θέση για μία σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes).

Την άποψη αυτή εξέφρασε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ και στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE Αντόνιο Μιλόσοσκι, ο οποίος πρόσθεσε ότι το μόνο νέο στοιχείο που μπορεί να προκύψει από την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές στην Ελλάδα είναι να αποκατασταθεί κάπως η εμπιστοσύνη στις πολιτικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ