“Πονοκέφαλος” για την κυβέρνηση οι Αυστραλοί τζιχαντιστές

Την εκτίμηση ότι οι χώρες της Δύσης θα πρέπει να εντείνουν τις συντονισμένες προσπάθειές τους για την καταπολέμηση της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, εξέφρασε η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Τζούλι Μπίσοπ, μετά τη συνάντησή της με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Η Τζούλι Μπίσοπ δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι είναι ιδιαίτερα προβληματισμένη από τον αυξανόμενο αριθμό των ξένων τζιχαντιστών που πυκνώνουν στις τάξεις των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία.

Πληροφορίες ανεβάζουν σε 180 τους αυστραλούς τζιχαντιστές που πολεμούν με το Ισλαμικό Κράτος και σε 20 αυτούς που έχουν σκοτωθεί.

Την ίδια στιγμή οι Αυστραλοί τζιχαντιστές Μοχάμεντ Ελομάρ και Χάλεντ Σαρούφ που έφυγαν από την Αυστραλία και έχουν προσχωρήσει στις δυνάμεις της τρομοκρατικής οργάνωσης, εικάζεται ότι βρίσκονται στη Συρία και κατηγορούνται για γενοκτονία, δουλεία και καταναγκασμό γυναικών σε γάμο. Τις αποκαλύψεις αυτές έκαναν γυναίκες της φυλής Γιαζίντι σε δημοσιογράφους του κρατικού δικτύου της Αυστραλίας ABC.

Δείτε επίσης:

Ο Ολάντ καταδίκασε τη “βάρβαρη δολοφονία” του Ιάπωνα ομήρου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ