Ικανοποίηση Ολάντ για τις δηλώσεις Ντράγκι

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε σήμερα την ικανοποίησή του για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να προχωρήσει σε μαζικές αγορές αξιόγραφων, όμως προειδοποίησε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις.

«Με σεβασμό στην ανεξαρτησία της, μπορώ να εκφράσω την ικανοποίηση μου για τις αποφάσεις αυτές», δήλωσε ο Ολάντ κατά την άφιξή του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός. Παράλληλα εκτίμησε ότι η ΕΚΤ έκανε το καθήκον της όταν «έδινε μάχη κατά της ανεργίας» και έθετε «ως προτεραιότητα την ανάπτυξη».

Παρόλα αυτά, ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις της ΕΚΤ «δεν θα πρέπει να μας εμποδίσουν να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις μας».

Η θέση αυτή του Ολάντ ταυτίζεται με εκείνη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, η οποία δήλωσε σήμερα ότι «η απόφαση της ΕΚΤ δεν μπορεί να μας βγάλει από τον δρόμο» των μεταρρυθμίσεων που κρίνονται απαραίτητες για τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

«Θα ήταν πολύ απλό να πούμε: αφού η ΕΚΤ θα χορηγήσει ρευστότητα, θα ευνοήσει την ανάπτυξη, δεν έχουμε τίποτα πια να κάνουμε», υπογράμμισε ο Ολάντ και πρόσθεσε: «Θα πρέπει πάντα να είμαστε ανταγωνιστικοί, ελκυστικοί και να φροντίζουμε ώστε η καινοτομία να βρίσκεται στην καρδιά των πολιτικών μας».

 

Διαβάστε επίσης

“Βουτιά” του ευρώ μετά τις αποφάσεις της ΕΚΤ

Μέρκελ: Ότι κάνουμε έχει στόχο την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη

Από τον Ιούλιο οι αγορές ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ