Βάγκενκνεχτ: Η Ελλάδα θα μπορούσε να δώσει το σύνθημα…

Η αντιπρόεδρος του γερμανικού κόμματος «Η Αριστερά» Ζάρα Βάγκενκνεχτ είπε ότι σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν θα βρεθεί εκτός ευρωζώνης.

«Εάν η γερμανική κυβέρνηση αφήνει να δημιουργηθεί μια άλλη εντύπωση, τότε ισοδυναμεί με προφανή προσπάθεια να αναμειχθεί στον ελληνικό προεκλογικό αγώνα», είπε σε συνέντευξη στην Kölner Stadt-Anzeiger. «Η γερμανική κυβέρνηση δεν θέλει να παραδεχθεί ότι με την λανθασμένη πολιτική της έναντι του ευρώ έχει σπαταλήσει τεράστια ποσά».

Η Ζάρα Βάγκενκνεχτ υπενθύμισε ότι το ποσό των 240 δισ. ευρώ που δανείστηκε η Ελλάδα, στην πραγματικότητα δόθηκε κατά 95% στον χρηματοοικονομικό τομέα. «Οι Έλληνες δεν θα μπορέσουν ποτέ να επιστρέψουν αυτό το ποσό. Αυτήν την σκληρή αλήθεια δεν θέλει να την πει η Μέρκελ στους ψηφοφόρους. Η Ελλάδα χρειάζεται κούρεμα χρέους και η Ευρώπη έναν φόρο στους πολυεκατομμυριούχους», τονίζει η αντιπρόεδρος του κόμματος «Η Αριστερά».

Η Βάγκενκνεχτ αποκαλύπτει ότι την ερχόμενη Κυριακή θέλει να αναδειχθεί ο Αλέξης Τσίπρας νικητής των εκλογών. «Η Ελλάδα θα μπορούσε να δώσει το σύνθημα και για άλλες χώρες να μην υποτάσσονται στις απαράδεκτες απαιτήσεις της τρόικας για λιτότητα, που έχουν επιτείνει την κρίση».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ