“Η τιμή του πετρελαίου δεν πρόκειται να επιστρέψει στα 100 δολάρια ανά βαρέλι”

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο, δήλωσε την Τετάρτη ότι η τιμή του αργού πετρελαίου δεν πρόκειται να επιστρέψει στα 100 δολάρια ανά βαρέλι. Ο Μαδούρο, κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον του κοινοβουλίου, δεν προσδιόρισε κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ωστόσο έκανε τη δήλωση αυτή προκειμένου να προετοιμάσει τον λαό της Βενεζουέλας για μια σημαντική μείωση των εσόδων εξαιτίας της πτώσης της τιμής του πετρελαίου που ξεκίνησε από τα μέσα του 2014.

«Το πετρέλαιο δεν θα επιστρέψει στα 100 δολάρια… Έχουμε λιγότερο ξένο νόμισμα… αλλά ο Θεός θα μας παρέχει», είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ενώ παράλληλα υποσχέθηκε πως θα τηρήσει το 2015 τις δεσμεύσεις του σχετικά με τον προϋπολογισμό, παρά την οικονομική ύφεση.

Οι παγκόσμιες τιμές πετρελαίου έχουν υποχωρήσει σχεδόν 60% από τον Ιούνιο, αφού η συγκρατημένη ζήτηση έχει οδηγήσει τους παραγωγούς πετρελαίου να περιορίσουν τις δαπάνες τους.

Ο Μαδούρο δήλωσε ότι η τιμή του αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας έχει υποχωρήσει στα 38 δολάρια ανά βαρέλι σε σύγκριση με τα 99 δολάρια που κόστιζε τον Ιούνιο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ