FAZ: Πώς η ΕΚΤ υποστηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα

«Πώς η ΕΚΤ υποστηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα» είναι ο τίτλος σε σχετικό ρεπορτάζ της Frankfurter Allgemeine Zeitung. Η εφημερίδα φιλοξενεί σχόλια του διευθυντή της Kapa Research Τάσου Γεωργιάδη, ο οποίος επιχειρεί να ερμηνεύσει τις δημοσκοπήσεις και τη συμπεριφορά των ψηφοφόρων.

Εάν η ΕΚΤ αποφασίσει ή τουλάχιστον εξαγγείλει ένα πρόγραμμα αγοράς ομολόγων την Πέμπτη, τότε «στην Ελλάδα θα κερδίσει κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ από αυτό» εξηγεί ο κ.Γεωργιάδης σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine. Και αυτό για τον εξής λόγο:

«Εάν η ΕΚΤ πει ότι θα αγοράσει και ελληνικά ομόλογα, τότε πολλοί εκλογείς θα πειστούν ότι η Ελλάδα δεν απειλείται με έξοδο από την ευρωζώνη ακόμη και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ». Κατά τα άλλα ο Γερμανός αρθρογράφος σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να προηγείται ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής, όπου συγκεντρώνει την προτίμηση του 36% των ψηφοφόρων, ενώ η ΝΔ έχει σταθερό προβάδισμα στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Στο μεταξύ η Süddeutsche Zeitung σημειώνει ότι η Γερμανία χρηματοδοτείται πλέον στις διεθνείς αγορές με επιτόκιο 0%. «Η κρατική υπηρεσία διαχείρισης δημοσίου χρέους στη Φρανκφούρτη εξέδωσε την Τρίτη για πρώτη φορά στην ιστορία της ομοσπονδιακά ομόλογα ύψους πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ για πέντε έτη και με επιτόκιο 0%. Στην τελευταία αντίστοιχη έκδοση ομολόγων είχε προσφερθεί επιτόκιο 0,25%» σημειώνει η εφημερίδα του Μονάχου.

Πηγή: DW

Διαβάστε επίσης:

Frankfurter Rundschau: Μια ευκαιρία για την Ευρώπη η νίκη Τσίπρα

La Repubblica: Σώθηκαν οι τράπεζες και όχι οι Έλληνες

Ο Τσίπρας στους Financial Times: Η λιτότητα έχει αποτύχει στην Ελλάδα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ