Γαλλία: Άγρια δολοφονία με 17 μαχαιριές και φόντο την “ισλαμοφοβία”

Ένας άνδρας μαροκινής καταγωγής δολοφονήθηκε τη νύχτα της Τρίτης 13ης Ιανουαρίου προς Τετάρτη 14η Ιανουαρίου με 17 μαχαιριές στο Βοκλούζ (νότια), ένα έγκλημα το οποίο μία μουσουλμανική οργάνωση χαρακτήρισε σήμερα «ισλαμοφοβικό».

Οπλισμένος με ένα μαχαίρι, ένας 28χρονος άνδρας εισέβαλε στην κατοικία των γειτόνων του αφού διέρρηξε την πόρτα.

Ο δράστης μαχαίρωσε πολλές φορές τον Μοχάμεντ Ελ Μακουλί, ηλικίας 47 ετών, προτού τον αφοπλίσουν. Επέστρεψε στο σπίτι του προκειμένου να βρει ένα δεύτερο μαχαίρι και να καταφέρει και άλλες μαχαιριές στον άνδρα, έναν πατέρα. Το θύμα υπέστη συνολικά 17 τραύματα από μαχαίρι.

Η σύντροφός του, που φέρει αμυντικά τραύματα στα χέρια καθώς προσπάθησε να παρέμβει, κατάφερε να ξεφύγει μαζί με το μωρό της κι ενημέρωσε τις αρχές.

Σε ένα δελτίο τύπου, το Εθνικό Παρατηρητήριο Κατά της Ισλαμοφοβίας καταγγέλλει μία «φρικτή ενέργεια με ισλαμοφοβικά κίνητρα».

Σύμφωνα με τον Αμπνταλά Ζεκρί, τον πρόεδρο του παρατηρητηρίου η σύζυγος του θύματος είπε ότι άκουσε τον φερόμενο ως δράστη να φωνάζει «Εγώ είμαι ο Θεός σου, εγώ είμαι το Ισλάμ σου».

«Η ισλαμοφοβική διάσταση θα εξακριβωθεί στο πλαίσιο της ανάκρισης» δήλωσε ο εισαγγελέας του Αβινιόν.

Οι αρχές εντόπισαν τον ύποπτο κοντά στον τόπο του εγκλήματος να μιλάει ασυνάρτητα. Εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική όπου οι γιατροί διέγνωσαν ότι πάσχει από σχιζοφρένεια. Χθες ασκήθηκε δίωξη εις βάρος του με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Σε ένα χωριστό περιστατικό στην Τουλούζη (νοτιοδυτικά) ένας άνδρας ρουμανικής καταγωγής, που απείλησε ότι θα σκοτώσει μουσουλμάνους, συνελήφθη κοντά στο μεγάλο τέμενος ενώ είχε στην κατοχή του ένα μαχαίρι.

Ένας οικείος του είχε προειδοποιήσει την αστυνομία ότι προτίθετο να πάει «να σκοτώσει ένα μουσουλμάνο», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία αστυνομική πηγή.

Διαβάστε επίσης

«Πονοκέφαλος» ο τόπος ταφής των Γάλλων τρομοκρατών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ