Διαδήλωσαν κατά του Charlie Hebdo – ΒΙΝΤΕΟ

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι μουσουλμάνοι διαδήλωσαν μετά την προσευχή στην Πλατεία των Τεμενών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ εναντίον της νέας γελοιογραφίας με τον προφήτη Μωάμεθ που δημοσιεύτηκε στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, όπως μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Το Ισλάμ είναι μια ειρηνική θρησκεία» και «ο Μωάμεθ θα είναι για πάντα ο οδηγός μας» ήταν μερικά από τα συνθήματα που έγραφαν τα πανό των διαδηλωτών, ενώ κάποιοι από αυτούς κρατούσαν σημαίες της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς.

«Γάλλοι, είστε μια συμμορία δειλών» φώναζαν πολλοί.

Η Πλατεία των Τεμενών, στην ανατολική Ιερουσαλήμ που προσάρτησε το Ισραήλ, αποτέλεσε αυτό το φθινόπωρο θέατρο αντιπαράθεσης μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών. Η προσευχή της Παρασκευής ολοκληρώθηκε χωρίς επεισόδια σήμερα, όπως ανέφεραν οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, που ελέγχουν την πρόσβαση στην περιοχή. Ο μεγάλος μουφτής, Μοχάμαντ Χουσέιν, δεν αναφέρθηκε στη Σαρλί Εμπντό στο κήρυγμά του.

Στην Ιορδανία τουλάχιστον 2.500 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο Αμάν εναντίον της δημοσίευσης από το περιοδικό της νέας γελοιογραφίας του προφήτη Μωάμεθ.

Στην πρωτεύουσα της χώρας, οι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων πολλά στελέχη των Αδελφών Μουσουλμάνων, κατέκλυσαν τους δρόμους μετά την εβδομαδιαία προσευχή στο Μεγάλο Τέμενος αλ Χουσέινι, κρατώντας πανό στα οποία μπορούσε να διαβάσει κανείς το σύνθημα «η επίθεση εναντίον του μεγάλου προφήτη πυροδοτεί την παγκόσμια τρομοκρατία».

Η κινητοποίηση, που πραγματοποιήθηκε υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ολοκληρώθηκε χωρίς να προκληθούν επεισόδια και το πλήθος διαλύθηκε ήρεμα.

 

Δείτε το βίντεο:

 

 

 Πηγή βίντεο: youtube, Alghadnewspaper 

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Το Charlie Hebdo υποκινεί το μίσος 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ