Με την Μέρκελ θα συναντηθεί ο Αναστασιάδης

Συνάντηση στο περιθώριο του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, στις 15 Φεβρουαρίου, θα έχουν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ συμφώνησαν να συναντηθούν στο περιθώριο του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, στις 15 Φεβρουαρίου 2015, δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Νίκος Αναστασιάδης και η Άνγκελα Μέρκελ είχαν τηλεφωνική συνομιλία κατά την οποία ο Κύπριος Πρόεδρος, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, ενημέρωσε την καγκελάριο της Γερμανίας για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η κ. Μέρκελ, είπε ο Κύπριος εκπρόσωπος, «επανέλαβε τη θέση Αρχών της Γερμανίας, όπως αυτή εκφράζεται και μέσα από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Οκτώβριο του 2014, η οποία καλεί για σεβασμό της κυριαρχίας της Κύπρου στη θαλάσσια περιοχή της και για σεβασμό των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην ΑΟΖ της».

Εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα να υπάρξει σύντομα τερματισμός των αιτιών που οδήγησαν στην αναστολή των συνομιλιών και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την επανέναρξη του διαλόγου, ο οποίος να δημιουργεί προοπτικές θετικής κατάληξης. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η καγκελάριος Μέρκελ αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις για την οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη.

 

Διαβάστε επίσης:

Στον Άρη βρέθηκε αγνοούμενο επί 12 χρόνια διαστημικό σκάφος 

Ανέφερε την εξαφάνιση του γιου της 20 χρόνια μετά

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ