Τελευταίο αντίο στον διευθυντή του Charlie Hebdo

Με τις νότες της Διεθνούς και παρατεταμένα χειροκροτήματα χαιρέτησαν φίλοι, συγγενείς και θαυμαστές τον Σαρμπ, τον διευθυντή και σκιτσογράφο του Charlie Hebdo.

Εκτός από την οικογένεια του Στεφάν Σαρμπονιέ, γνωστού ως Σαρμπ, και τους επιζώντες της εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας, πολλοί υπουργοί, μεταξύ των οποίων η Κριστιάν Τομπιρά (Δικαιοσύνης), η Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ (Παιδείας) και ο Φλερ Πελερέν (Πολιτισμού), καθώς και ο ηγέτης του Αριστερού Μετώπου Ζαν-Λικ Μελανσόν, ήταν παρόντες στην τελετή ενώ εκατοντάδες ανώνυμοι παρακολουθήσαν την κηδεία  από γιγαντοοθόνη έξω από το κτίριο.

“Τον Σαρμπ δεν τον γνώριζα, αλλά είμαι αναγνώστης του Charlie Hebdo. Αυτό που συνέβη μου έχει προκαλέσει μεγάλη θλίψη, πάει μια εβδομάδα που με πιάνουν τα κλάματα στα καλά καθούμενα”, είπε συγκινημένος ο Πατρίς Νερόν, 68 ετών. “Πάνε 40 χρόνια που μάχομαι για την ελευθερία, εναντίον των φονταμενταλιστών. Ανησυχώ, δεν ξέρω πού πηγαίνουμε”, πρόσθεσε.

Η ταφή του Σαρμπ πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο στο κοιμητήριο της Ποντουάζ, στην Περιφέρεια Παρισιού, μετά την τελετή.

Ο σκιτσογράφος ήταν ο διευθυντής της εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας από το 2009. Σκοτώθηκε στις 7 Ιανουαρίου κατά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε από τους αδελφούς Σερίφ και Σαΐντ Κουασί, δύο γάλλους τζιχαντιστές, εναντίον της έδρας της Charlie Hebdo στο Παρίσι και είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 άνθρωποι, πέντε από τους οποίους ήταν σκιτσογράφοι της εφημερίδας.

Ηλικίας 47 ετών, ο Σαρμπ ήταν ένας αιρετικός και μαχητικός σκιτσογράφος που έλεγε πως δεν φοβάται κανέναν. Το όνομά του περιλαμβανόταν σ’ ένα κατάλογο “Καταζητουμένων, νεκρών ή ζωντανών, για εγκλήματα εναντίον του ισλάμ” ο οποίος είχε δημοσιευθεί την άνοιξη του 2013 από την αγγλόφωνη τζιχαντιστική επιθεώρηση “Inspire”.

 

Διαβάστε επίσης

Συλλήψεις στο Παρίσι για τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Charlie Hebdo: Σε ψηφιακή μορφή το “φύλλο των επιζώντων” – ΦΩΤΟ

Έκαψαν πλακάτ με το “Je Suis Charlie”

Charlie Hebdo – Σε στενό οικογενειακό κύκλο οι κηδείες δύο σκιτσογράφων – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ