“Η Γερμανία πρέπει να αντιμετωπίσει κάποιες αλήθειες της Ευρωζώνης”

Άρθρο με κύριο τίτλο «Η Γερμανία πρέπει να αντιμετωπίσει κάποιες αλήθειες της Ευρωζώνης», δημοσιεύει ειδησεογραφικός ιστότοπος European Voice και στον υπότιτλο αναφέρεται: «Ο γερμανικός λαός – και οι πολιτικοί ηγέτες του – πρέπει να συμφιλιωθούν με την αλήθεια ότι η οικονομία της Γερμανίας δεν είναι ένα νησί».

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η επίθεση κατά του περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι κατέδειξε εκ νέου πόσο στενά συνδεδεμένη είναι η Ευρώπη και ότι το μήνυμα που εξέφρασαν οι πολιτικοί ηγέτες είναι ότι η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει ενωμένη απέναντι σε κάθε υπαρξιακή απειλή, εσωτερική ή εξωτερική.

Στη συνέχεια αναφέρεται ότι «στις ερχόμενες εβδομάδες, οι ηγέτες και ο λαός της Γερμανίας πρέπει να συμφιλιωθούν με την αλήθεια ότι η οικονομία της Γερμανίας δεν είναι ένα απομονωμένο νησί, αλλά τμήμα της ευρωπαϊκής ηπείρου».

«Είναι τέτοιο το μέγεθος και η δύναμη της οικονομίας της Γερμανίας που είναι δυνατό για τους Γερμανούς να αυταπατώνται ότι η χώρα τους μπορεί να σχεδιάσει τη δική της οικονομική πορεία», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Επισημαίνεται ακόμη ότι στις μέρες που θα έρθουν, θα υπάρξουν τουλάχιστον δύο προκλήσεις γι’ αυτήν την αυταπάτη: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ενώ επίσης φαίνεται ότι στις εκλογές στην Ελλάδα θα κερδίσει μια παράταξη που έχει επικρίνει τα προγράμματα λιτότητας της ευρωζώνης. Η εξέλιξη αυτή ενδέχεται κάλλιστα να αναζωπυρώσει μνήμες του 2011, όταν η αποφασιστικότητα της Γερμανίας να υπαγορεύσει όρους οικονομικής μεταρρύθμισης στην Ελλάδα έθεσε την ευρωζώνη υπό σοβαρές πιέσεις, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Τέλος, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι όσο η Γερμανία συνεχίζει να δημιουργεί πλεονάσματα τόσο πιο δύσκολο θα είναι για τις άλλες χώρες της ευρωζώνης να βελτιώσουν τους ισολογισμούς τους και να προχωρήσουν στον δρόμο της δημοσιονομικής πειθαρχίας που κηρύττει η γερμανική κυβέρνηση.

 

Διαβάστε επίσης:

Μέρκελ: Θέλω η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ 

Λαγκάρντ: Αναμένουμε τις εκλογές στην Ελλάδα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ