Ποιες ταινίες είναι τα μεγάλα φαβορί για τα Όσκαρ

Η μαύρη κωμωδία Birdman (Η Απρόσμενη Αρετή της Ασφάλειας) του σκηνοθέτη Αλεχάντρο Ινιάριτου και η κωμωδία Ξενοδοχείο Budapest Hotel (The Grand Budapest Hotel) του σκηνοθέτη Γουές Άντερσον είναι τα μεγάλα φαβορί για την απονομή των βραβείων Όσκαρ, καθώς έκαστη έχει συγκεντρώσει 9 υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου καλύτερης ταινίας.

Από τις ταινίες αυτές το The Grand Budapest Hotel με πρωταγωνιστές τον Ρέι Φάινς και τον Μπιλ Μάρεϊ έχει ήδη λάβει τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης κωμωδίας.

Οι ταινίες American Sniper, Μεγαλώνοντας (Boyhood), Το Παιχνίδι της Μίμησης (The Imitation Game), Selma, Η Θεωρία των Πάντων (Τhe theory of Everything) και Whiplash θα συναγωνιστούν στην κατηγορία της καλύτερης ταινίας.

Τα δύο φαβορί ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής η ταινία Imitation Game που πραγματεύεται την ζωή μιας ιδιοφυΐας από τη Βρετανία , του Άλαν Τούρινγκ, που ανακάλυψε το μυστικό κώδικα επικοινωνίας των ναζί κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, με 8 υποψηφιότητες.

Οι ταινίες American Sniper του Κλιντ Ίστγουντ και Boyhood του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, μια μοναδική στο είδος της ταινία καθώς γυρίστηκε σε διάστημα 12 ετών, έχουν συγκεντρώσει έκαστη 6 υποψηφιότητες.

Η ταινία Timbuktu, γαλλομαυριτανικής παραγωγής του σκηνοθέτη Αμπντεραχμάν Σισακό βρίσκεται μεταξύ των υποψηφίων για το Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας, μαζί με τη ρωσική ταινία Leviathan που έχει ήδη κερδίσει τη Χρυσή Σφαίρα στην ίδια κατηγορία την περασμένη Κυριακή ή ακόμα και της πολωνικής ταινία Ida.

Ο Μεξικανός σκηνοθέτης Αλφόνσο Κουαρόν, που έλαβε πέρυσι το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία Gravity, ο ηθοποιός Κρις Πάιν και ο σκηνοθέτης του επόμενου σίκουελ του Πολέμου των Άστρων, ο Τζέι Τζέι Άμπραμς παρουσίασαν σήμερα στο Λος Άντζελες τους φιναλίστ των πιο γνωστών βραβείων κινηματογράφου.

Το Birdman, με πρωταγωνιστή έναν πρώην ηθοποιό ταινιών με σούπερ ήρωες που προσπαθεί να κερδίσει και πάλι φήμη και δόξα μέσω του θεάτρου, έλαβε επίσης την υποψηφιότητα του βραβείου πρώτου ανδρικού ρόλου για τον Μάικλ Κίτον, δεύτερου γυναικείου ρόλου για την Έμμα Στόουν και δεύτερου ανδρικού ρόλου για τον Έντουαρντ Νόρτον.

Αντίπαλοι του Μάικλ Κίτον είναι οι Στιβ Κάρελ για το FoxCatcher, Μπράντλεί Κούπερ για το American Sniper, Μπενεντίκτ Κάμπερμπατς για το Imitation Game και Έντι Ρεντμάιν για το Η θεωρία των Πάντων.

Σε ό,τι αφορά το Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου, η Τζούλιαν Μουρ, που έχει προταθεί ήδη 4 φορές, ενδέχεται να καταφέρει αυτήν την χρονιά να κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο στην κατηγορία του πρώτου γυναικείου ρόλου για το Still Alice και η Ρις Γουίδερσπουν για το Wild. Στην ίδια κατηγορία συναγωνίζονται οι Φελίσιτι Τζόουνς για το Η θεωρία των Πάντων και Ρόζαμουντ Πάικ για το Gone Girl.

Η σπουδαία ηθοποιός Μέριλ Στριπ, που έχει ήδη κερδίσει 3 Όσκαρ και διατηρεί το ρεκόρ των 18 υποψηφιοτήτων, ενδέχεται να εμπλουτίσει τη συλλογή της με τα χρυσά αγαλματίδια, καθώς είναι υποψήφια για το Όσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην κωμωδία – μιούζικαλ της Ντίσνεϊ Into the Woods.

Η τελετή απονομής των Όσκαρ θα διεξαχθεί την 22α Φεβρουαρίου στο Λος Άντζελες με οικοδεσπότη τον ηθοποιό Νιλ Πάτρικ Χάρις. Τον περασμένο χρόνο την είχαν παρακολουθήσει 44 εκατομμύρια τηλεθεατές μόνο στις ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Oι καλύτερες ατάκες του ελληνικού κινηματογράφου – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ