Νταβούτογλου: Ίδιος με τους τρομοκράτες του Παρισιού ο Νετανιάχου

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου συνέκρινε σήμερα τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου με τους ισλαμιστές μαχητές οι οποίοι σκότωσαν την περασμένη εβδομάδα 17 ανθρώπους στο Παρίσι, υποστηρίζοντας ότι τόσο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, όσο και οι δράστες των επιθέσεων στην γαλλική πρωτεύουσα διέπραξαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Ο Νταβούτογλου είπε ότι οι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας και η επίθεση το 2010 εναντίον του στολίσκου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους, όταν είχαν σκοτωθεί 10 Τούρκοι ακτιβιστές, αποτελούν εγκληματικές πράξεις βαρύτητας ανάλογης με τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Οι δηλώσεις του Νταβούτογλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, κλιμακώνουν τον πόλεμο λέξεων μεταξύ των πρώην συμμάχων: ο ακροδεξιός υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβίγκντορ Λίμπερμαν, αποκάλεσε την Τετάρτη τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «αντισημίτη νταή» επειδή αυτός επέκρινε την παρουσία του Νετανιάχου στην πορεία αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι για τα θύματα των επιθέσεων, όπου συμμετείχαν και άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες.

Από την πλευρά της η τουρκική προεδρία εξέδωσε ανακοίνωση μέσω του εκπροσώπου της στην οποία αναφέρεται ότι είναι ισλαμοφοβικό και απαράδεκτο το γεγονός ότι ο Νετανιάχου συνδέει τις επιθέσεις στο Παρίσι με το ισλάμ.

«Η ισραηλινή κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει την επιθετική και ρατσιστική πολιτική που ακολουθεί, αντί να επιτίθεται σε άλλους και να βρίσκει καταφύγιο πίσω από τον αντισημιτισμό», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ιμπραήμ Καλίν σε γραπτή επιστολή που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπο της τουρκικής προεδρίας.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας καταδίκασε τις επιθέσεις που διαπράχθηκαν την 7η Ιανουαρίου στη σατιρική εβδομαδιαία εφημερίδα Charlie Hebdo, όταν ισλαμιστές ένοπλοι σκότωσαν 12 ανθρώπους. Προειδοποίησε παράλληλα ότι η αυξανόμενη ισλαμοφοβία στην Ευρώπη ενδέχεται να πυροδοτήσει ταραχές από την πλευρά των μουσουλμάνων.

Ο Νταβούτογλου συμμετείχε επίσης στην πορεία αλληλεγγύης στο Παρίσι, την οποία χαρακτήρισε πορεία κατά της τρομοκρατίας.

«Όπως η σφαγή στο Παρίσι που διαπράχθηκε από τρομοκράτες θεωρείται έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, έτσι και ο Νετανιάχου, ως ο επικεφαλής της κυβέρνησης που σκοτώνει παιδιά την ώρα που παίζουν στην παραλία με τον βομβαρδισμό της Γάζας, που καταστρέφει χιλιάδες σπίτια… και που σφάγιασε πολίτες μας οι οποίοι βρίσκονταν πάνω σε ένα πλοίο που βρισκόταν σε διεθνή ύδατα και μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια, έχει διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

 

Διαβάστε επίσης:

Ισραηλινή εφημερίδα “εξαφάνισε” τη Μέρκελ από τη διαδήλωση για το Charlie Hebdo – BINTEO

Νταβούτογλου: «Προκλητικό» το πρωτοσέλιδο της Charlie Hebdo

Δρέσδη:Πάνω από 25000 άνθρωποι συμμετείχαν στην εκδήλωση του κινήματος PEGIDA – ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ