Τζέιμι Ντάιμον: Οι τράπεζες δέχονται επίθεση – ΒΙΝΤΕΟ

Οι τράπεζες “δέχονται επίθεση” δήλωσε ο Τζέιμι Ντάιμον, Διευθύνων Σύμβουλος της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας από πλευράς ενεργητικού JP Morgan, μετά την ανακοίνωση μείωσης των κερδών της κατά 6,6% στο τελευταίο τρίμηνο του 2014, καθώς οι δαπάνες της για δικαστικές αγωγές εναντίον της ξεπέρασαν το 1 δισ. δολάρια. 

Η τράπεζα συμφώνησε τον Νοέμβριο να καταβάλει πρόστιμα ύψους 1 δισ. δολαρίων για τη διαχείριση της στις αγορές συναλλάγματος.

Οι έρευνες από δημόσιες Αρχές συνεχίζονται για το ζήτημα αυτό και για άλλους τομείς της δραστηριότητας της JP Morgan, όπως για την κατηγορία ότι η τράπεζα χειραγωγούσε τα διατραπεζικά επιτόκια Libor.  

“Οι τράπεζες δέχονται επίθεση. Έχουμε πέντε ή έξι εποπτικές Αρχές που έρχονται σε εμάς για κάθε θέμα”, δήλωσε ο Ντάιμον σε μία τηλεφωνική διάσκεψη με δημοσιογράφους, την Τετάρτη, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δαπάνες των τραπεζών λόγω δικαστικών αγωγών εναντίον τους.

“Προφανώς, οι εταιρείες κάνουν λάθη. Προσπαθούμε να τα αντιμετωπίσουμε, το παραδεχόμαστε”, πρόσθεσε.

Ωστόσο, οι συνολικές δικαστικές δαπάνες της JP Morgan για το 2014 ανήλθαν σε 2,9 δισ. δολάρια, ποσό πολύ χαμηλότερο από 11,1 δισ. δολάρια που καταγράφηκαν το 2013.

Πηγή: Reuters 

Δείτε το βίντεο εδώ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ