Εντοπίστηκε “εργαστήριο” επεξεργασίας ναρκωτικών σε παλιό στρατόπεδο

“Εργαστήριο” επεξεργασίας και διακίνησης “σκληρών” ναρκωτικών, που σύμφωνα με εκτιμήσεις είναι ένα από τα μεγαλύτερα στα Βαλκάνια, εντόπισαν οι αλβανικές αρχές το απόγευμα της Τετάρτης, σε πρώην στρατόπεδο, στο χωριό Λάμπινοτ του Ελμπασάν.

Στο “εργαστήριο” βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκατό κιλά κοκαΐνης, ενώ συνελήφθησαν 10 άτομα, μεταξύ των οποίων τρεις αλλοδαποί (δύο Κολομβιανοί και ένας Τούρκος), που βρισκόταν την ώρα που πραγματοποιήθηκε η αστυνομική επιχείρηση στις εγκαταστάσεις του πρώην στρατοπέδου.

Η επιχείρηση των αστυνομικών αρχών της Αλβανίας συντονίζονταν από την Interpol και την Europol και πραγματοποιήθηκε μετά από πολύμηνη παρακολούθηση των μελών της σπείρας, στο χώρο του παλιού στρατοπέδου και σε άλλες περιοχές της Αλβανίας. Σύμφωνα με τις αρχές οι ναρκωτικές ουσίες έφταναν αναμεμειγμένες με φοινικέλαιο από χώρες της Λατινικής Αμερικής, και τα μέλη της σπείρας στο εργαστήριο τα διαχώριζαν , χρησιμοποιώντας χημικές μεθόδους. Στη συνέχεια οι μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από την Αλβανία κατέληγαν σε χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Στο χώρο, όπου λειτουργούσε το οργανωμένο “εργαστήριο” επεξεργασίας ναρκωτικών, έσπευσαν, μεταξύ άλλων, ο γενικός διευθυντής της Αστυνομίας, Αρτάν Ντίντι, εισαγγελείς του τμήματος κακουργημάτων, ενώ η επιχείρηση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη σε αρκετές πόλεις, όπως το Ελμπασάν, Τιράνα, Δυρραχίο και Φιέρι. Αστυνομικοί αναζητούν στις παραπάνω πόλεις άτομα, που εμπλέκονται στο οργανωμένο δίκτυο επεξεργασίας και εμπορίας ναρκωτικών που είχαν άμεση σχέση το μεγαλύτερο “εργαστήριο” επεξεργασίας ναρκωτικών που εντοπίστηκε στη χώρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ