Die Zeit: Οι οιωνοί δεν είναι κακοί για τον Τσίπρα

H εφημερίδα Die Zeit στην ηλεκτρονική της σελίδα φιλοξενεί εκτενές πορτραίτο του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την επίσκεψη του στο Άργος και περιγράφει την επαφή του με τους ανθρώπους. Η εφημερίδα καταλήγει:

«Οι υπολογισμοί του μπορούν να βγουν μόνο εάν η Ελλάδα δεν πληρώσει ένα μεγάλο μέρος των οφειλών της και δοθεί πράγματι στη νέα κυβέρνηση περιθώριο διαπραγματεύσεων. Ως εκ τούτου διαπραγματεύεται όπως ακούει κανείς με σημαντικούς πρωταγωνιστές στο Βερολίνο, στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες. Και υπάρχει προσέγγιση. Οι οιωνοί δεν είναι κακοί για τον Τσίπρα».

Η οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche διατυπώνει μια διαφορετική άποψη:

«Παρά το γεγονός ότι οι ελπίδες για ένα καλό τέλος της κρίσης στην Ελλάδα δεν είναι αδιάψευστες, δεν λαμβάνονται ωστόσο υπόψη με την απαραίτητη σοβαρότητα, μια συνεπής στάση απέναντι στην Ελλάδα, η αξιοπιστία των θεσμών της ευρωζώνης, καθώς και ένα σαφές μήνυμα προς άλλες χώρες, που στέλνεται από την Κομισιόν για την εξυγίανση του δημόσιου προϋπολογισμού… Εάν η Ελλάδα και πάλι δεν μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη της μέσα στα επόμενα τρία χρόνια και δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί εντός ευρωζώνης, τότε το βήμα για την έξοδό της από αυτή δεν θα απείχε πολύ. Θα ήταν το τέλος μιας σχέσης που ούτως ή άλλως από την αρχή δεν πήγαινε καλά».

Πηγή: DW

Διαβάστε επίσης:

Ο Φράτσερ στο Spiegel: Η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη

Handelsblatt: Μία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβίζει το Βερολίνο

Σόιμπλε: Συνέχιση της λιτότητας και μετά τις εκλογές

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ