Η Süddeutsche Zeitung για τις “επαφές του Τσίπρα”

Σε σημερινό δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, αναφέρει ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναζητά και αναπτύσσει επαφές με το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για ανεπίσημες συζητήσεις με Γερμανούς αξιωματούχους καθώς «οι χώρες της ευρωζώνης ετοιμάζονται για ενδεχόμενη αλλαγή εξουσίας στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εν λόγω πρωτοβουλία ανήκει στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ οι επαφές είναι «ανεπίσημες». Στόχος, όπως τονίζει η εφημερίδα είναι «η γνωριμία και η αναζήτηση σημείων σύνδεσης για μελλοντικές συζητήσεις».

Ως σύνδεσμος του Βερολίνου με τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ο Γιοργκ Άσμουσεν, ο οποίος σήμερα είναι γενικός γραμματέας του γερμανικού υπουργείου Εργασίας ενώ διετέλεσε και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Στον Άσμουσεν δεν έχει δοθεί επισήμως εντολή από τη γερμανική κυβέρνηση για διάνοιξη διαύλου» σημειώνει η Süddeutsche Zeitung, ωστόσο η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ και ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ «είναι ενήμεροι».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ