Συγγνώμη για το tweet που συνέκρινε τον Ομπάμα με τον… Αδόλφο Χίτλερ – ΦΩΤΟ

O Αμερικανός βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ράντι Γουέμπερ ζήτησε σήμερα συγγνώμη διότι έγραψε και ανήρτησε ένα μήνυμα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter στο οποίο καταφερόταν εναντίον του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα διότι δεν έλαβε μέρος στη μεγαλειώδη πορεία της Κυριακής στο Παρίσι, σε αντίθεση με τον Αδόλφο Χίτλερ την εποχή του.

«Ακόμα και ο Αδόλφος Χίτλερ σκέφτηκε ότι είναι σημαντικότερο, σε σύγκριση με τον Ομπάμα, να πάει στο Παρίσι (για όλους τους κακόβουλους λόγους). Ο Ομπάμα δεν ήταν ικανός να το κάνει ούτε για έναν καλό σκοπό» έγραψε χθες το βράδυ.

Αλλά μετά τις σφοδρές επικρίσεις και την κατακραυγή που προκάλεσε, ο βουλευτής ζήτησε συγγνώμη σήμερα.

«Πρέπει καταρχάς να ζητήσω συγγνώμη από όλους εκείνους που προσβλήθηκαν από το tweet μου» επισήμανε ο Ράντι Γουέμπερ σε μια ανακοίνωσή του.

«Δεν είχα πρόθεση να ευτελίσω το Ολοκαύτωμα ούτε να συγκρίνω τον πρόεδρο με τον Αδόλφο Χίτλερ. Η αναφορά στον Χίτλερ σκοπό είχε να παρουσιάσω το πρόσωπο του κακού που υφίσταται σε ολόκληρο τον κόσμο ακόμα και σήμερα. Τώρα συνειδητοποιώ ότι η χρήση του ονόματος του Χίτλερ προκαλεί οδύνη και ψυχολογικά τραύματα σε όλους όσοι επλήγησαν από την κτηνωδία του Ολοκαυτώματος και στα θύματα του αντισημιτισμού και του μίσους».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ