Γαλλία – “Λεγεώνα της τιμής” για τους πεσόντες αστυνομικούς

Σε μια συγκινητική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της αστυνομίας στο Παρίσι, ο Γάλλος πρόεδρος τίμησε μετά θάνατον τους τρεις αστυνομικούς –την Κλαρίσα Ζαν-Φιλίπ, τον Αχμέντ Μεραμπέ και τον Φρανκ Μπρενσολαρό– με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής, πριν πλέξει το εγκώμιο προσωπικά στον καθένα τους, ενώπιον των συναδέλφων τους και των οικογενειών τους.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ απέτισε σήμερα επίσημο φόρο τιμής στους τρεις αστυνομικούς που σκοτώθηκαν ως “ήρωες” στις επιθέσεις που έγιναν την περασμένη εβδομάδα στη Γαλλία, χαιρετίζοντάς τους ως “σύμβολα” της Δημοκρατίας, “που πέθαναν για να μπορούμε να ζήσουμε ελεύθεροι”.

“Αυτή η γυναίκα, αυτοί οι άνδρες, μοιράζονταν μια βούληση, να προστατεύουν τους συμπολίτες τους, μοιράζονταν ένα ιδεώδες, να υπηρετούν τη Δημοκρατία”, δήλωσε ο αρχηγός του κράτους χαιρετίζοντας “τρεις αστυνομικούς, τρεις διαδρομές, τρία πρόσωπα της Γαλλίας”.

Η Κλαρίσα Ζαν-Φιλίπ, 26 ετών, με καταγωγή από το νησί της Μαρτινίκας (Γαλλικές Αντίλλες), η οποία σκοτώθηκε την Πέμπτη με μια σφαίρα στην πλάτη στο προάστιο του Παρισιού Μονρούζ, έπεσε “ως μάρτυρας”, δήλωσε ο πρόεδρος.

Ο Αχμέντ Μπεραμπέ, ο οποίος σκοτώθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι από τους φονιάδες του Charlie Hebdo την Τετάρτη στο Παρίσι, ήταν “ένα Γάλλος μουσουλμανικού θρησκεύματος”, “πολύ υπερήφανος που εκπροσωπούσε τις αξίες της Δημοκρατίας, το λαϊκό χαρακτήρα του κράτους” και ο οποίος “ήξερε καλύτερα από τον καθένα ότι ο φανατισμός σκοτώνει μουσουλμάνους” παντού στον κόσμο, υπογράμμισε ο Φρανσουά Ολάντ.

Τέλος ο Φρανκ Μπρενσολαρό, αστυνομικός στον οποίο είχε ανατεθεί η προστασία του Σαρμπ, του διευθυντή του Charlie Hebdo, “πέθανε για την ελευθερία της έκφρασης, αυτή που φτάνει ως την αυθάδεια, ως την αναίδεια”, συνέχισε ο γάλλος πρόεδρος.

“Η μεγάλη και ωραία Γαλλία μας δεν υποκύπτει ποτέ, δεν σκύβει ποτέ. Υψώνει το ανάστημά της, είναι όρθια”, τόνισε ο Ολάντ στο τέλος της ομιλίας του μπροστά στα τρία φέρετρα που ήταν καλυμμένα με τη γαλλική σημαία.

Στο τέλος αυτής της τελετής, το Πένθιμο Εμβατήριο του Σοπέν ήχησε στην αυλή της έδρας της αστυνομίας και οι πενθούσες οικογένειες βάδισαν πίσω από τα φέρετρα, ακολουθούμενες από τον πρόεδρο καθώς και από τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς και τον υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, με δάκρια στα μάτια.

 

Διαβάστε επίσης

Παρίσι – Μήνυμα ανθρωπιάς από τον αδερφό του δολοφονημένου αστυνομικού – ΒΙΝΤΕΟ

Γαλλία – Αυτοί είναι οι ύποπτοι για τη δολοφονία της αστυνομικού

Αυτή είναι η αστυνομικός – θύμα της πρωινής επίθεσης στο Παρίσι – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ