Συρία – 11 νεκροί από το κύμα ψύχους

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι, περιλαμβανομένων 7 παιδιών, έχασαν τη ζωή τους στη Συρία μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας εξαιτίας της σφοδρής χιονοθύελλας που έχει σαρώσει τη Μέση Ανατολή, ανέφερε σήμερα μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει ότι 4 άνθρωποι απεβίωσαν σε διάστημα 24 ωρών, μεταξύ αυτών ένα βρέφος ηλικίας μόλις 2 ημερών και 2 κοριτσάκια, στις ζώνες που τελούν υπό τον έλεγχο των μαχητών οι οποίοι πολεμούν εναντίον των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Τα θύματα πέθαναν από υποθερμία καθώς δε διέθεταν θέρμανση, την ώρα που ένα σφοδρό κύμα ψύχους πλήττει την χώρα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ίδια ημέρα, άλλοι 7 άνθρωποι, περιλαμβανομένης της δίδυμης αδελφής του βρέφους των 2 ημερών στο Χαλέπι και 3 αγοριών κοντά στη Δαμασκό, στην ανατολική και νότια Συρία, έχασαν την ζωή τους από υποθερμία, γνωστοποίησε η ίδια μη κυβερνητική οργάνωση.

Σε ορισμένες περιοχές της Συρίας ο υδράργυρος έπεσε υπό το μηδέν κατά τη διάρκεια της νύχτας, την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους εξαιτίας των εχθροπραξιών, ζουν σε δύσκολες συνθήκες και ελάχιστα προστατεύονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Σε πολλές πόλεις εξάλλου που ελέγχουν οι αντάρτες, οι κάτοικοι υποφέρουν από την έλλειψη τροφής, φαρμάκων και επιπλέον οι υποδομές έχουν καταστραφεί από τους βομβαρδισμούς και τις μάχες.

 

Πηγή φωτογραφίας BBC.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ